Spørgsmål og svar vedrørende NOAHs støttekreds

Her kan du finde svar på de fleste spørgsmål vedrørende NOAHs støttekreds. Hvis du ikke finder det svar du søger, er du altid velkommen til at kontakte vores medlemsansvarlige Mads Kjærgaard Lange på e-mail mads@noah.dk eller telefon 31 90 80 21.

Find svarene på dine spørgsmål her

Hvad kan jeg få i fradrag for min donation?

I 2024 er donationer op til 18.300 kr. fradragsberettigede. NOAH indberetter alle gaver til SKAT via CPR-nummer (privatpersoner) eller CVR-nummer (virksomheder). Du behøver kun at oplyse dit CPR- eller CVR-nummer én gang.

Har I indberettet min donation?

NOAH indberetter automatisk din støtte til SKAT, efter at du har oplyst dit CPR-nummer. (Du kan også tjekke din skattemappe.)

Hvordan trækker man fradrag fra?

Når du eller din virksomhed støtter NOAH økonomisk, er det muligt at opnå (ligningsmæssigt) skattefradrag for donationen. Alt du behøver at gøre er at oplyse dit CPR-nummer.

Hvad bruger NOAH mit CPR-nummer til?

Hvis du ønsker fradrag for dine donationer, skal NOAH have dit CPR-nummer for at kunne indberette til SKAT. Derudover skal du også oplyse dit CPR-nummer, hvis du ønsker at støtte NOAH via en Betalingsservice-aftale.

Kan jeg støtte NOAH via MobilePay?

Du kan sende et valgfrit beløb til NOAH via MobilePay til 114019. 

Kan jeg støtte NOAH udlandet?

Hvis du vil overføre penge fra en udenlandsk konto skal du bruge IBAN-nummer DK 31 5334 0000251045 og SWIFT-kode ALBADKKK.

Hvordan kan jeg tilmelde mig en fast betalingsaftale?

Hvis du ønsker at blive fast støtte for NOAH, kan du oprette en Betalingsservice-aftale via noah.dk/støt.

Kan jeg framelde mig min Betalingsservice-aftale?

Det er meget nemt at framelde dig PBS. Hvis du vil framelde dig din PBS-aftale, kan du gøre det ved at tage direkte kontakt til vores medlemsansvarlige Mads Kjærgaard Lange på mads@noah.dk eller ringe 35361212. Betalingsservice-aftalen kan også frameldes i din netbank.

Hvordan opretter jeg et testamente?

Et testamente skal være skriftligt og underskrevet foran en notar eller to vidner. Vi anbefaler, at du får testamentet underskrevet foran notaren, da notaren opbevarer en kopi af testamentet. Dermed er du sikret, at testamentet altid vil komme for dagens lys, og at der ikke er tvivl om testamentets gyldighed. 

I princippet kan du selv skrive dit testamente, men NOAH tilråder, at man henvender sig til en advokat. Det giver den største sikkerhed for, at ens testamente bliver udformet korrekt, og at man har fået god juridisk rådgivning, så alle forhold er belyst. 

Kan jeg ændre i mit testamente?

Dit testamente kan til enhver tid ændres eller tilbagekaldes. Opretter du testamente i fællesskab med din ægtefæller eller partner, bør det fremgå af testamentet, om længstlevende senere skal have mulighed for at ændre testamentet. 

Hvordan kan jeg betænke både mine arvinger og en god sag i mit testamente?

Du kan betænke f.eks. NOAH med enten en procentdel af din arv eller med et fast valgfrit beløb. Resten af din arv kan du fordele, som du vil, til dem du ønsker. 

Det er også muligt at benytte den såkaldte ’30 %- løsning’. Løsningen består af et testamente, hvori en eller flere velgørende organisationer arver 30 % af ens formue på betingelse af, at organisationen til gengæld betaler bo- og tillægsboafgift for de øvrige arvinger. De øvrige arvinger modtager 70 % af, hvad man efterlader sig af værdier, uden at skulle betale afgift. 

30 %-løsningen er en specifik ordning, hvor en velgørende organisation betaler bo- og tillægsboafgift for øvrige arvinger. 

Nogen ønsker at betænke deres arvinger såvel som en eller flere velgørende organisationer i deres testamente. Du vælger helt selv, hvordan fordelingen skal være. De fleste laver en procentvis fordeling af arven. 

30 %-løsningen er en specifik ordning til fordeling af arven mellem velgørende formål og arvinger. Den består af et testamente, hvori en eller flere velgørende organisationer arver 30 % af ens formue på betingelse af, at organisationen til gengæld betaler bo- og tillægsboafgift for de øvrige arvinger. De øvrige arvinger modtager 70 % af, hvad man efterlader sig af værdier, uden at skulle betale afgift. Se regneeksemplerne nedenfor: 

Hvad koster et testamente?

Et testamente behøver ikke at være meget dyrt. Opretter du det gennem Dokument24.dk og betænker NOAH i dit testamente er det gratis. Ønsker du at der skal en advokat ind over, koster det typisk mellem 3.000 og 5.000 kr.