kollage
kollage

Godt nytår Miljøpolitiske sejre i 2022

2022 lakker mod enden, og os i NOAH vil gerne ønske alle godt nytår med et lille tilbageblik på året der gik.

29. december 2022 · Kl. 15:26 Nyhed

Her følger et udpluk af vores miljøpolitiske sejre i 2022.

Stop for ødelæggelserne

I 2022 påviste vi ad flere omgange forureningen i forbindelse med Lynetteholmen. Dette burde være myndighedernes arbejde, men gang på gang viser Lynetteholm-projektet sig ikke at være et ansvarligt projekt. Et andet sted i København kunne vi dog glæde os over at vores, og en lang række andre bevægelsers, engagement for at beskytte Amager Fælled, har sat en stopper for byggeriet.

På nationalt plan dokumenterede vi flere gange, at Danmarks energiforsyning ikke er grøn, da en stor del af den såkaldt "vedvarende energi" kommer fra afbrænding af verdens skove i form af biomasse. Vores arbejde har endelig fået politikere og andre organisationer til at åbne øjnene for den greenwashing, der har stået på i mange år.

Mere natur - mindre industrilandbrug

Sammen med andre europæiske organisationer bidrog vi til at samle mere end 1 million underskrifter fra EU-borgere om at reducere brugen af pesticider kraftigt, og vi fik Arla til at trække sin falske markedsføring om CO2-neutrale mælkeprodukter tilbage. Vi har hilst Biodiversitetsrådet velkomment, som del af dets dialogforum.

Ansvarlighed og gennemsigtighed for virksomheder

Ingen ved hvem, der egentlig ejer den danske landbrugsjord, da staten ikke følger med i opkøb foretaget af internationale investorer. Det var vi været med til at gøre opmærksom på gennem kampagnen Hvem ejer jorden?. Vores europæiske arbejde har betydet, at EU endelig har fremsat et lovforslag, som skal holde virksomheder ansvarlige for miljøødelæggelser og menneskerettighedsbrud.

Fællesskaber

Som medarrangør af Klimamarchen fik vi mere end 50.000 på gaden, og vi har givet unge mulighed for at skabe håb og forandring gennem Klimafællesskabet. Gennem vores interaktive Danmarkskort BeLikeAnts har alle i landet nu også mulighed for at finde deres lokale miljøgruppe.

International solidaritet

Gennem internationale projekter har vi støttet kampen for madsuverænitet og bevarelsen af oprindelige frø og afgrøder i Paraguay ligesom vi har støttet miljøforkæmpere fra El Salvador, Haiti, Brasilien og Costa Rica. Dette arbejde har også bakket op om Friends of the Earth Internationals solidaritetssystem.

TAK

Vi vil gerne sige tak til alle jer, der har støttet os gennem jeres tid og aktivisme, økonomisk og ved at sprede budskabet.

Med håbet om forandring ønskes alle et grønt og retfærdigt 2023.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!