Be Like Ants
Oversigt over kortet på belikeants.dk. Design: Rune Brink

Be Like Ants ny mobiliseringsplatform skal skabe engagement lokalt

Mød Danmarks nye mobiliseringsværktøj for miljø- og klimaaktivister: BeLikeAnts.dk. Her kan du finde ligesindede i dit lokalområde og du kan finde og oprette lokale miljø- og klimasager, som du har lyst til at kæmpe for eller i mod.

16. marts 2022 · Kl. 12:32 Nyhed

Lancering af Be Like Ants i Folkets Hus

BLAI
Vores webredaktør, Rune, forklarer brugen af værktøjet for de fremmødte

Torsdag d. 3. marts var en stor dag for NOAH. Det var dagen, hvor vi kunne lancere det mobiliseringsværktøj, som vi har udviklet på siden før vi kendte til corona.

Gennem en grundig aktionsforskningsproces, hvor aktivister i NOAH har været i dialog med aktionsgrupper og enkeltindivider over hele landet kunne vi første torsdag i marts løfte sløret for, hvad vi gennem mere end to år har udviklet og testet i samarbejde med en lang række lokal aktivister.

BLA VI
Amager Fælleds Venner kom og fortalte om deres arbejde og hvordan de kan bruge Be Like Ants.

NOAHs ønske har fra start været at udvikle både et offline og et online mobiliseringsværktøj, som kan hjælpe enkeltindivider med at finde lokale kampe at kæmpe og hjælpe lokale miljøgrupper med at sparre med andre, dele erfaringer og mobilisere til handling lokalt.

Men det behov, som vi ønskede at dække, skulle ikke kun være vores. Vi ville udvikle et værktøj, som kunne tilfredsstille forskellige behov hos en bred skare af borgere på tværs af landet.

Derfor søgte og fik vi midler hos Forksningsfonden af 1971 til at påbegynde det grundige researcharbejde, som ligger til grund for platformens endelige udseenede og funktioner.

BLAI II
Der var fyldt godt op på stolerækkerne, da det nye værktøj blev præsenteret for offentligheden.

Resultat af aktionsforskning

Aktionsforskning er en dialogisk forksningsproces, hvor problemformuleringen og handlingsplanen hele tiden revideres i samråd med målgruppen, og derfor har platformen været vidt omkring før den endelig kunne lanceres foran nysgerrige miljø- og klimaaktivister i alle aldre.

BLA IV
Til lanceringen havde mobiliseringsplatformen fået sin helt egen øl: Beer Like Ants.

Be Like Ants - Nationalt og globalt

BeLikeAnts.dk er der plads til alle, som ønsker en reel omstilling fra et vækstdrevet og profitorienteret samfund, der udpiner jord, natur, dyr og mennesker både i den umiddelbare nærhed men også på tværs af kloden.

Derfor har BeLikeAnts.dk både en dansk og en international vinkel, som du tilgår ved at rykke knappen øverst i billedet fra 'dannebrog' til 'klode'.

På den måde kan du få et indblik i nogle af de mange kampe, som kæmpes rundt omkring på kloden, som overordnet set minder om de miljø- og klimakampe, som foregår helt lokalt i nærheden af dig.

I løbet af foråret 2022 vil NOAH invitere nogle af de aktivister, som kæmper mod store energiinfrastrukturprojekter og mod minedrift i Indonesien, Colombia og Mozambique. Sammen med NOAH-aktivister vil de rejse rundt i landet og besøge mange af de aktivist- og borgergrupper, som har været med i processen om at skabe BeLikeAnts.dk.

Hold dig opdateret her, hvis du ønsker at vide mere om, hvor de internationale partnere kommer på besøg. Og kontakt noah@noah.dk, hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med at bruge BeLikeAnts.dk.

BLA V
Ingen lancering uden et par flittige myrer i køkkenet.

Fix the world

Be Like Ants er en platform for os der gerne vil hjælpe hinanden med at skabe en bæredygtig fremtid. Vi forbinder klimagrupper på tværs af lande og regioner i håbet om at skabe solidaritet og erfaringsudveksling.

Be Like Ants er udviklet af NOAH og støttet af Forskningsfonden af 1971 og CISU Engagementspuljen

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!