CETA

Demonstration 23. marts: 28 organisationer siger nej

I morgen, torsdag d. 23. marts, samles fagbevægelse, miljø-, udviklings og uddannelsesorganisationer til demonstration mod EU's handelsaftale med Canada CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement). Aftalen kan få store konsekvenser for faglige rettigheder, miljøbeskyttelse og demokrati.

  • 22. marts 2017
Bioenergi

International Skovdag: FN-organ kalder skovrydning CO2-neutral

FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) og Collaborative Partnership on Forests benytter den internationale skovdag i dag til at promovere brugen af træ til energi (bioenergi) ved forfejlet at kalde det CO2-neutralt og bæredygtigt.

  • 21. marts 2017
Amager fælled

Ødelæggelsen af Amager Fælled er dårligt for helbredet

Bedre adgang til naturen kan være nøglen til at tackle alvorlige sundhedsproblemer. Så enkelt er budskabet i en ny videnskabelig gennemgang af forskningen inden for sammenhængen mellem natur og livskvalitet. Det står i skærende kontrast til, hvordan Københavns Kommune i øjeblikket er ved at bortskaffe det sidste naturområde på Amager Fælled for at bygge boliger. Miljøorganisationen NOAH udgiver en kortfilm om naturens betydning for livskvalitet.

  • 21. marts 2017
Fri natur

Stop Carlsbergs patent på byg

I dag, onsdag d. 15. marts 2017, begynder 29 europæiske organisationer en kampagne for at få politikerne til at kræve en lovgivning, der effektivt kan forhindre patenter på planter og dyr. Kampagnen er rettet mod bryggerierne Carlsberg Group og Heineken, som netop har fået godkendt patenter på bl.a. byg af Det Europæiske Patentkontor.

  • 15. marts 2017
Klima

Paribas sagsøger Friends of the Earth

Den franske multinationale bank- og finanskoncern sagsøger Florent Compain fra Amis de la Terra, Friends of the Earth Frankrig, for at deltage i en fredelig aktion før COP 21 i november 2015.

  • 15. marts 2017
CETA

Virksomhederne og investorernes fest

I dag, 14. marts, behandles EU’s handelsaftale med Canada (CETA) i Folketinget. Politikerne blev i morges på trappen til Christiansborg mødt af aktivister, der gjorde opmærksom på aftalens konsekvenser for miljø, borgere og faglige rettigheder.

  • 14. marts 2017