patenter

EU kræver forbud mod patenter på planter og dyr

Efter flere års pres fra civilsamfundet har regeringerne i EUs medlemsstater besluttet at skride til handling mod de lovstridige patenter på konventionelt opdrættede planter og dyr.

  • 22. februar 2017
EU

Klimaregulering af luftfart

Det er en kendsgerning, at luftfarten bidrager til store udledninger af miljø- og klimaskadelige gasser og at disse udledninger i lyset af øget luftfart er i katastrofal stigning.

  • 17. februar 2017
CETA

EU-Parlamentet skal godkende omstridt EU-Canada handelsaftale

EU har siden 2009 forhandlet en handelsaftale med Canada; the Comprehensive Economic Trade Agreement (CETA). Parlamentet har valgt ikke at spørge EU-domstolen, om aftalen er i overensstemmelse med EU’s traktater. Det samme gælder i Danmark, selvom advokat hævder, at aftalen vil føre til suverænitetsafgivelse.

  • 14. februar 2017
Vær med i kampen

STOP CETA

Folketinget skal godkende CETA i marts og april. Du kan tage del i kampen mod CETA ved at skrive under mod CETA, komme til aktivistmøde d. 26.2. kl. 13-16 i Møderiet, Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12 og ikke mindst komme til demonstration d. 23.3. kl. 16 foran Udenrigsministeriet i Strandgade og kl. 17 på Christiansborg slotsplads.

  • 9. februar 2017
Nyt Fokus

Tema: Basisindkomst

NOAHs tidsskrift "Nyt Fokus" sætter denne gang fokus på basisindkomst. Læs artiklen "Basisindkomst: Vi må lære af den glemte historie" og download hele magasinet som PDF.

  • 29. januar 2017
Afstemning

Flere EU-regeringer afviser genmodificerede afgrøder

Kommissionens forslag om at tillade de første nye GM-afgrøder til dyrkning siden 1998, blev mødt med skepsis i dag, idet flere lande ikke støttede forslaget op.

  • 27. januar 2017