Bevar Amager Fælled
Bevar Amager Fælled

Vi ønsker ikke boligbyggeri på Amager Fælled og Stejlepladsen Bevar vores natur i København

Ny måling: Tre ud af fire københavnere vil stoppe byggeriet på Amager Fælled.

3. februar 2021 · Kl. 15:46 Nyhed

De københavnske politikere i borgerrepræsentationen skal torsdag den 4. februar 2021 stemme for eller imod bebyggelse af det område på Amager Fælled, som kaldes Lærkesletten.

Mødet kan følges fra https://www.kk.dk/.../se-tv-fra-moederne-i...Dagsordenen kan I finde her: https://www.kk.dk/.../a9d22a32-1337-4c81-9c84-e1f8a5c75415

Byggefeltet er en del af et stort sammenhængende naturområde i Københavns kommune – som tilsammen udgør levested for mange dyr og planter.

I dag skriver Danmarks Naturfredningsforening, at de har fået foretaget en analyse af københavnernes holdning til byggeriet på Amager Fælled, og man finder altså, at tre ud af fire københavnere vil stoppe byggeriet på Amager Fælled. De interviewede københavnere ønsker at byggeriet helt skal droppes – også selvom kommunen skal finde midlerne til metrobyggeriet på anden vis (1).

I mange år har politikerne ønsket at bebygge forskellige af felterne på Amager Fælled - salami-metode - blandt andet for at skyde penge ind i Metrobyggeriet. Men de københavnske borgere har aldrig ønsket denne løsning – tvært om har de ønsket at få lov til at bevare hele Amager Fælled. Sådan var det for 30 år siden (2), og sådan er det stadig (3). Amager Fælled og Stejlepladsen giver nemlig en unik mulighed for adgang til natur. Og dette er præcist hvad der skal til for at give livskvalitet og sundhed, men det giver også mulighed for klimatilpasning.

Læs NOAHs høringssvar for Vejlands Kvarter NOAH høringssvar Lokalplan.pdf samt Stejlepladsen NOAHs høringssvar Lokalplan Stejlepladsen.pdf

NOAH har været med fra starten af modstanden mod byggerierne, og vi er her stadig. Vi ønsker at bevare Amager Fælled og Stejlepladsen fordi det giver rigtig god mening. Det giver mening fordi det skaber sundhed og trivsel, også for vores børn og børnebørn, og fordi vi skal bevare naturen for naturen i sig selv.

Vær med til at give jeres holdning til kende eller deltag blot i morgen på ONLINE demonstrationen, hvor Amager Fælleds Venner vil projektere høringssvar op på Københavns Rådhus. Vi ønsker at vores BR-politikere LYTTER til os, deres borgere. Det kan de få lov til, når vi projektere vores høringssvar op på Rådhuset den selv samme dag, hvor de skal tage stilling til forslaget.

Vær med til demostation ONLINE torsdag den 4. februar via zoom: https://zoom.us/j/98770470375

Læs mere via om eventet på: https://www.facebook.com/events/2947650205479244

 

Referencer:

1) https://www.dn.dk/nyheder/ny-maling-tre-ud-af-fire-kobenhavnere-vil-sto…

2) https://www.facebook.com/frej.schmedes/videos/10220898199497009  

3) https://www.dn.dk/nyheder/stor-vandsalamander-kan-udskyde-byggeplaner-p… 

 

_________________________________________________________________________

Andre mener også:

DOF

https://www.dof.dk/om-dof/nyheder?nyhed_id=1878&fbclid=IwAR3McRSJuldhxf7_u7KyP_RoxoO2pv9TDY_15UNjDsWt75UtSOrZ9HaD7qk

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!