flyvemaskine

Operation Klimahandling med fokus på lufthavnsudvidelser

Slutter
Rigsdagsgården
1218 København K

Operation klimahandling er et fælles projekt for flere grønne grupper i København. Hver fredag det næste halve år samler vi klimaaktivister i Rigsdagsgården overfor Folketingets indgang. Efter velkomst marcheres mod et udvalgt ministerium, hvor vi prøver at få ministeren i tale og opfordre til, at der virkelig føres ambitiøs klimapolitik, og at der kommer gang i handling nu.

Fredag d. 7. februar er bevægelsen Bevar jordforbindelsen, som NOAH er medlem af, vært for operation Klimahandling. Vi går fra Rigsdagsgården til Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27. Ministeren har forinden modtaget en invitation til at mødes med de fremmødte.

Transport er et stort og forsømt indsatsområde, når vi de næste år skal skære drastisk ned på vores CO2-udledninger. Den individuelle transport med biler skal begrænses og den kollektive trafik gøres billigere, mere bekvem og bedre.

Klimaloven indeholder en 70% reduktion af Danmarks CO2-udledninger, men den undtager udledning fra biomasse, jordbund, international skibsfart og luftfart. Flyvning er langt den mest klimaskadende transportform, og her skal man yderligere huske, at klimaeffekten ved luftfart er 2,7% større end selve CO2-udledningen.)

Københavns Lufthavn vil midt i denne tid, hvor alle kræfter burde sættes ind på at begrænse klimaskaderne udvide lufthavnen i Kastrup, for at tiltrække yderligere 10 millioner passagerer, og på sigt 30 millioner passagerer!

Lufthavnene i Odense og Sønderborg ønsker også at udvide.

Transportministeren sætter sin lid til flyvning på den biobrændsel (Læs: palme og rapsolie), som alle kappes om, og de meget langsigtede muligheder for electrofuels.

Bevar Jordforbindelsen kræver nu at myndighedsarbejdet omkring lufthavnsudvidelserne stoppes.

Vi skal flyve mindre ikke mere i de kommende år!

Læs mere på bevarjordforbindelsen.dk.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!