• Video
  • 1 min

Biogas er ikke grøn

Tre korte videoer om biogas

13. januar 2023 · Kl. 11:03 Materiale

Afgrøder

Erhvervet og politikere kan ikke lide at sige højt, at der bruges almindelige afgrøder til at producere biogas. I stedet kalder de dem for energiafgrøder. Cirka 13 procent af den biogas, der produceres i Danmark, kommer fra majs mm.

Gylle

Gylle forurener mindre, når den har været igennem et biogasanlæg. Men ligesom en lille bil ikke er klimavenlig, fordi en stor bil forurener mere, er biogas ikke klimavenlig, fordi gylle forurener mindre.

Lækage

Danske biogasanlæg er piv-utætte. - 2,9 % af metanen siver ud - I et 20 års perspektiv er metan 84 gange mere klimabelastende end CO2 Derfor er biogas mere klimabelastende end fossilgas (også kaldet naturgas).

Mere viden

Du kan få mere at vide om biogas på stopgas.dk/biogas

Eller du kan se denne videopræsentation:

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!