crisprsaks

GMO Sig fra, Danmark!

Høringssvar vedrørende de nye GMO'er fra Frie Bønder Levende land, Dansk Vegetarisk Forening, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug og NOAH.

25. maj 2021 · Kl. 16:02 Høringssvar

Vi ser med bekymring på udviklingen, hvis vores regering og myndigheder aktivt arbejder for, eller passivt ser til, at de nye GMO-teknikker (NGT), som kan ændre organismers arvemateriale, bliver dereguleret fra GMO-lovgivning, således at det muligvis opnår en status som non-gmo-metoder. Da de nye NGT reelt er GMO-metoder, med samme karakteristika - ikke mindst i forhold til risici - er forslaget ikke videnskabeligt og juridisk forankret.

Vi beder om, at Danmark tager afstand fra disse forsøg.

Ved at følge fortalerne for genredigering, risikerer vi at anvende en teknik i vores fødevareproduktion, som kan være til skade for vores natur og for vores sundhed.

I stedet for at medvirke til at etablere et helhedsorienteret landbrug, der vil kunne bidrage til at modvirke de kriser vi står i, ønsker fortalerne at fikse situationen med ny teknologi.

Men det vil medvirke til at forlænge det industrielle landbrugs ødelæggelser af vores naturgrundlag, I stedet bør vi undersøge tingene til bunds og finde reelt bæredygtige løsninger i vores fødevareproduktion.

Klik på linket nedenfor for at læse hele høringssvaret.

GMO

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!