Naturskole
NOAHs naturskole 2023

Kom med NOAHs naturskole

NOAH afholder for fjerde gang NOAHs naturskole, når vi skal rundt i landet, samt et smut over Øresund, til nogle af de fantastiske naturområder, som er en del af den fælleseuropæiske naturarv. Og du kan komme med ganske gratis! Det kræver ikke andet end praktisk fodtøj samt mad og drikke i rygsækken.

4. august 2023 · Kl. 10:28 Nyhed

Danmark har forpligtet sig til at beskytte og monitorere en række af vores mest diverse naturområder under EU’s naturbeskyttelsespolitik - hvilket udmønter sig i de såkaldte Natura 2000-områder.

Men hvilke områder er der tale om, og hvilke arter gemmer de på? Hvordan beslutter man, hvad der skal beskyttes, og hvad der kan risikere at blive bebygget? Hvor godt virker beskyttelsesprogrammet i det hele taget, og er det overhovedet muligt at beskytte naturen, når EU’s landbrugspolitik samtidig tilgodeser de store industrielle landbrug?

Alt dette vil vi forsøge at finde svar på, når en række dygtige naturguider over efteråret 2023 viser os rundt i de beskyttede naturområder. Nogle af områderne er du nok bekendt med, men vi tror også, at der for langt de fleste vil være nye steder, man kan lære at kende og måske endda knytte sig til.

Kom f.eks med i mosen, når botaniker Anja Woelders introducerer os til nogle af de arter, der hører til i denne våde og næringsfattige naturtype. Hør om de vilde lokaldramaer, der kan udspille sig, når en gruppe dedikerede borgere vælger at sætte sig op mod den lokale svinebaron, når medstifter af Landsforeningen mod Svinefabrikker, Helene Meden Hansen, viser rundt på Tuse Næs. Eller kom ud og led efter havørnepar i hele Københavns baghave, når fugleeksperten Nikolaj Noel Christensen viser os Kalvebod Fælled fra et ornitologisk perspektiv.

OBS! Alle arrangementer er gratis og åbne for alle. Der kan dog være udfordringer for folk med nedsat mobilitet. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til sidstnævnte.

TILMELD DIG HER

Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!