Solidarity with Ranson, W.V. fighting new Rockwool plant

Rockwool i USA Fortsat modstand mod ny Rockwool-fabrik i Ranson, West Virginia

28. november 2019 · Kl. 16:13 Nyhed

NOAH har sammen med Klimabevægelsen, Den Grønne Studenterbevægelse og Greenpeace og over 100 kendte miljø- og politiske aktivister, lokale, nationale og internationale organisationer underskrevet et "International Statement of Solidarity with the Movement to Stop Rockwool in Jefferson County, West Virginia."

Det har vi gjort for at støtte en græsrodsbevægelse, der repræsenterer det store flertal af befolkningen i Jefferson County, og som i over et år har kæmpet for at afvise opførelsen af ​​et kulfyret/skifergasfyret anlæg, som Rockwool International vil opføre i byen Ranson.

Rockwools anlæg ville bruge over 90 ton kul og 1,6 millioner kubikfod naturgas (skifergas) hver dag og frigive høje niveauer af farlig luftforurening kun en kilometer fra North Jefferson Elementary School, en skole, der især har elever fra lavindkomstfamilier - og inden for tre kilometer fra tre andre skoler. Til sammen har skolerne næsten 3.000 elever eller 30 procent af amtets elever.

 

Læs mere om sagen her

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!