FoE Australien

Skovbrande Et brev fra Friends of the Earth Australien

Australien oplever nu en brandkrise uden fortilfælde. 10 millioner hektar er allerede blevet brændt. Næsten 2000 hjem er blevet ødelagt og mange har mistet livet.

24. januar 2020 · Kl. 09:54 Nyhed

Nedenstående er et brev, en tak og et råb om hjælp fra de ansatte og frivillige i NOAHs søsterorganisation Friends of the Earth Australia. Tak fordi du giver dig tid til at læse det.

Brandene her i Australien er så enorme at de har skabt deres egne vejrsystemer, med tørre tordenstorme der har ledt til nye brænde. Brandvæsenet har aldrig set noget lignende.

Forskere antager at milliarder af dyr kan være døde i brandene. Til trods for store indsatser for at redde tusinder af forbrændte og forældreløse kænguruer, koalaer og andre dyr, vil brandene sandsynligvis have en voldsom påvirkning på Australiens biodiversitet.

Og dette er kun starten på skovbrandssæsonen. Efter det varmeste år nogensinde registreret i Australien, forventer vi kun en forværring af situationen i februar og marts.

Vi er ængstelige, chokerede og triste. Mange af vores ansatte, frivillige og de lokalsamfund vi samarbejder med, har mistet deres hjem og lokalmiljø. Mange i vores netværk, inklusive mig selv, er blevet taget væk fra vores arbejde, for at bidrage frivilligt til brandslukningen og andre akutte opgaver.

Vores rolle i at stå sammen med lokalsamfundene, beskytte hinanden og genopbygge vores lokalsamfund, er afgørende i situationer som denne.

Dette er klimaforandringer. Denne brandsæson er præcis som forskere har forudset. Dette er hvordan en +1,5 graders verden ser ud for os.

Det fantastiske ved at være med i et international netværk som Friends of the Earth, har vært de mange støttemeldinger fra hele verden. Tak for disse beskeder. De har hjulpet til at forbedre vores humør og fået os til at føle os mindre alene.

Mange mennesker har spurt om, hvordan de kan hjælpe. Der er fundraising-initiativer som vi støtter. Dem kan du finde her.

Men det som virkelig ville hjælpe os, er at du bliver aktiv i det lokale arbejde for at ændre vores energisystemer. At mobilisere for systemforandring er den eneste måde, vi kan begrænse yderligere opvarmning og beskytte lokalsamfund verden over fra katastrofer som denne.  

Solidaritet og lokale kampagner betyder noget, fordi vi kun kan stoppe farlige klimaforandringer ved at kæmpe sammen. Med klimahandling fra det lokale til det globale niveau.

Det, der sker I Australien lige nu, er en advarsel til verden, en opfordring til handling, og vi beder dig om at fortsætte med at kæmpe for klimaretfærdighed.

Har du lyst til at være med at bekæmpe miljøødelæggelsen og sikre en retfærdig og bæredygtig fremtid? Kom til intromøde hos NOAH den 29. januar kl. 17-18 for at høre mere om, hvordan du kan engagere dig og bidrage i den globale kamp for klimaretfærdighed.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!