EU

Mercosur Den sande pris for handelsaftalen mellem EU og Sydamerika

Europa-Kommissionen har for nylig afsluttet forhandlingerne om en handelsaftale med Mercosur-landene (Argentina, Brasilien, Paraguay og Uruguay). Hvis aftalen godkendes, vil den for begge parter blive den største handelsaftale nogensinde målt på antal af borgere, den involverer. Ikke desto mindre er aftalen meget omkostningsfuld for både mennesker og planeten.

26. maj 2020 · Kl. 11:04 Nyhed

Frygtelige konsekvenser truer, både på regionalt og globalt niveau: Flere og kraftigere skovbrande i Amazonas, tiltagende udledning af drivhusgasser, ødelæggelse af lokal madproduktion i Mercosur-lande og øget brug af farlige pesticider og andre giftige sprøjtemidler, der truer fødevaresikkerhed i Europa.

I dag udgiver NOAH en ny folder om aftalen. Læs den her.

For at blive iværksat skal aftalen godkendes af Rådet for den Europæiske Union, Europa-Parlamentet og alle EU-medlemslandes regeringer. Det må ikke ske. Handelsaftalen, der på mange måder vil være til skade for menneskeheden, klimaet og miljøet, må forkastes.

I NOAH arbejder vi for en genstart af handels- og investeringspolitikken, så bæredygtighed og social ansvarlighed kommer først. Ikke handel med oksekød, biler og andre klimaskadelige varer på tværs af kloden.

Læs vores alternativer her.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!