• Pjece
  • 8 sider

At sætte mennesker, sundhed og planeten til salg - den sande pris for EU-Mercosur handelsaftalen

Europa-Kommissionen har for nylig afsluttet forhandlingerne om en handelsaftale med Mercosur-landene (Argentina, Brasilien, Paraguay og Uruguay). Hvis aftalen ratificeres, vil den for begge parter blive den største handelsaftale nogensinde implementeret, i antal af borgere den involverer. Ikke desto mindre er aftalen meget omkostningsfuld for både mennesker og planeten.

26. maj 2020 · Kl. 08:07 Materiale

Frygtelige konsekvenser truer, både på regionalt og globalt niveau: Flere og kraftigere skovbrande i Amazonas, tiltagende udledning af drivhusgasser, ødelæggelse af lokal madproduktion i Mercosur-lande og øget brug af farlige pesticider og andre giftige sprøjtemidler, der truer fødevaresikkerhed i Europa.

Tilslutning til aftalen vil desuden styrke den brasilianske præsident, Jair Bolsonaros position. En præsident, som er kendt for at undertrykke oprindelige folk, kvinder, småbønder og andre arbejdere, for at skade sit lands miljø og for at undergrave Parisaftalen.

For at blive iværksat skal aftalen godkendes af Rådet for den Europæiske Union, Europa-Parlamentet og alle EU-medlemslandes regeringer. Det må ikke ske. Handelsaftalen, der på mange måder vil være til skade for menneskeheden, klimaet og miljøet, må forkastes.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!