Borgerne kan ændre Europas energisystem

Energi Borgerne kan ændre Europas energisystem

Over halvdelen af befolkningen i EU kan potentielt fremstille deres egen vedvarende elektricitet i 2050.

  • 7. oktober 2016

Over halvdelen af befolkningen i EU kan potentielt fremstille deres egen vedvarende elektricitet i 2050.

Ny forskning viser, at der er et stort potentiale for fremtidige vedvarende energiprojekter ejet af borgere i Europa. Der er behov for at skabe et demokratiseret energisystem, hvor såkaldte energiborgere selv producerer egen elektricitet.

Potentielt kan 264 millioner borgere fremstille 45 procent af EU’s elektricitet i 2050. Det svarer til, at 1 ud af 2 EU-borgere på det tidspunkt kan sørge for eget forbrug af el.

Molly Walsh er kampagnemedarbejder for fællesejet energi i Friends of the Earth Europe. Hun siger om rapporten:

”Dette viser, at folket har magten til at revolutionere Europas energisystem ved at genvinde magt fra store energiselskaber og sætte planeten først. I europæisk og national lovgivning har vi brug for at stadfæste folkets ret til at producere deres egen vedvarende energi.”

Læs mere i rapporten ”The Potential for Energy Citizens in the European Union”, som er lavet af CE Delft – en uafhængig research- og konsulentvirksomhed.

Rapporten er bestilt af European Renewable Energies Federation, Friends of the Earth Europe, Greenpeace og European Federation of Renewable Energy Cooperatives.