• Rapport
  • 15 sider

Penge og politisk indflydelse - en rapport om erhvervslivets skjulte magt i dansk politik

Rapporten sætter fokus på den manglende gennemsigtighed og regulering af lobbyisme i det politiske rum samt den ubalance, der er mellem erhvervslivets og civilsamfundets adgang til beslutningstagerne.

11. december 2019 · Kl. 12:51 Materiale

Der er ikke langt imellem, at danske medier kan afsløre en ny sag, hvor aktører fra det private erhvervsliv har købt sig til indflydelse på politiske beslutninger, bestilt forskning, eller hvor en højtstående politiker er sprunget direkte fra sin stilling i offentlig tjeneste og ind i en ny position som lobbyist i det private erhvervsliv. Gang på gang forarges offentligheden, men samtalen går sjældent videre. Men de enkeltstående sager, der kommer frem i medierne, er blot symptomer på et system, der er præget af ugennemsigtighed og manglende regulering.

Lobbyismen kan i værste fald forbindes med korruption, hvis illegitime værktøjer og processer tages i brug i forsøget på at påvirke dansk politik. Restriktioner og gennemsigtighed er altafgørende for at forhindre dette. Denne rapport sætter fokus på den manglende gennemsigtighed og regulering af lobbyisme i det politiske rum samt den ubalance, der er mellem erhvervslivets og civilsamfundets adgang til beslutningstagerne.  

Bestillingsformular

  • Aktuelle Start
  • Preview
stk.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!