Retten til floden
Retten til floden. Grafik: NOAH

Lyttebiograf: Retten til floden

Slutter
Kulturhuset Islands Brygge, lokalet "TRIOEN"
Islands Brygge 18, 2300 København S

Kom med til en sanselig eftermiddag, hvor du eksklusivt får lytteoplevelsen af hele Miljøbevægelsen NOAHs nye podcastserie Retten til floden, mens du sidder i eftermiddagsvejret i kulturhusets panoramavinduer og ser ud over kanalen. NOAH byder på en drink og lækre snacks til at toppe oplevelsen.

Med podcastserien Retten til floden har NOAH kastet sig ud i true crime genren, med alle dens maleriske beskrivelser og kolde facts. 

Retten til Floden tager dig med på en rejse fra det nordligste Colombia til hjertet af Schweiz og hele vejen til Vendsyssel. Undervejs kommer du til at møde guder, advokater og en vampyrblæksprutte. Serien beskriver det colombianske Wayuu-folks overlevelseskamp mod gigant-virksomheden Glencores enorme kulmine Cerrejon. Wayuu-folket lever på kanten af minen og oplever dagligt de forfærdelige effekter af minedriften, der indebærer tvangsflytninger, sygdom samt udtørring af deres floder. Glencore har samtidig anlagt en sag mod Colombia, der skal muliggøre, at virksomheden kan fortsætte sin lukrative forretning, der hverken tager hensyn til mennesker eller miljø. 

Podcastserien varer ca. en time. Efterfølgende vil der være en kort Q&A med nogle af skaberne bag (Marie og Anders fra NOAH) hvorefter du er inviteret til at bevæge dig videre ud i kulturhuset og opleve NOAHs udstilling i den såkaldte Biokube.

Udstilling: Miljøbevægelsen NOAH - 55 år!

Her kan du gå på opdagelse blandt zines, linoleumstryk-plakater og fotos fra 70erne til nu, når Miljøbevægelsen NOAH fejrer 55 års fødselsdag med en lille perspektiverende udstilling.

Miljøbevægelsen NOAH har siden 1969 arbejdet for at forbedre det levende miljø i Danmark. Hele februar bliver de 55 år med politisk aktivisme og kamp for ren luft, klart vand og pesticidfri mad perspektiveret med en udstilling i Biokuben i Kulturhuset Islands Brygge.

Gå på opdagelse blandt de mange historiske plakater fra miljøbevægelsens kampagner, tag et kig i zines fra Økokøn eller tag plads ved det opdækkede fødselsdagsbord og udforsk de emner som NOAH arbejder med lige nu. På bordet ligger der også 'fødselsdagsgaver' du kan pakke ud.

"Vi har kæmpet i 55 år, for ren luft, for klart vand og for pesticidfri mad. Men hver dag kommer nye udfordringer til, nye politiske vinde, nye virksomheder der forurener. Den kurs kan vi kun ændre - i fællesskab. " - NOAH

Hvis du er optaget af dystopier, så har NOAH også lavet et lille uhyggeligt hjørne, hvor du kan fordybe dig i en ægte true crime-historie om vampyrblæksprutten Glencores fra miljøbevægelsens podcastkanal 'Jord i hovedet'.

Der er mange menneskers engagementer at fejre og en hel masse, der er værd at kæmpe for. 
Join the party!

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!