Fremtidens mad i EU - giv bønderne ordet

Fremtidens mad i EU - giv bønderne ordet

Slutter
Jyderup Højskole
Sølystvej 2 4450 Jyderup

Mennesker lever af det, vi dyrker i jorden, og det vil vi gerne kunne blive ved med. Men det kan vi ikke, hvis produktionen bliver ved med at se ud, som den gør nu.

Derfor inviterer Ungdom NOAH alle interesseret til en temadag, hvor vi sammen skal undersøge, hvad der skal blive af fremtidens landbrug. Vi inviterer borgere, bønder, organisationer og eksperter, og vores mål er et mindske afstanden mellem producent og forbruger, mellem jord og bord, mellem muld og mund. Kær sag har mange navne. 

Vi synes, det er vigtigt, at forbrugerne ved, hvor maden kommer fra, men det er mindst lige så vigtigt, at producenterne ved, at de ikke står alene med at håndtere fremtidens produktion. Vi ser ikke nogen som skurke i denne sag. Vi ser bønder og landbrugere som forvaltere af den jord, der er vores fælles ressource, og vi vil gerne give dem ordet. Vi vil gerne minde dem om, at vi er mange, der har en holdning til forvaltningen, men at vi måske ikke alle sammen ved præcis, hvilke løsninger, der findes, og hvordan vi kan hjælpe.

Vi gør det ikke alene. Vi samarbejder med miljøorganisationer i fem andre europæiske lande, der også diskuterer landbrug op til, at EU's landbrugslovgivning skal fornys i 2020. Arrangementerne er samlet under titlen Good Food Good Farming Days og løber af staben i hele oktober.

Så kom og vær med, når vi mødes på Jyderup Højskole den 6. oktober mellem 13 og 17. Vi skal tale om fremtidens landbrug gennem en samtale salon, en debat og over bålmad. Gennem dagen slår Ungdom NOAH ørene ud og lytter til udfordringer, glæder og visioner, og når vi kommer hjem, skriver vi dem ned og sender dem til EU.

Program:
o 13:00: Velkommen og præsentation af program. Smagsprøver på lokale varer. Diverse aktiviteter for børn.
o 14:00: Samtalesalon: snak med din lokale bonde
o 15:00: Politisk salon: Visioner for fremtidens landbrug
o 16:00: Suppe over bål! Smagsprøver på lokale varer.
o 17:00: Farvel!

This project has been funded with support from the European Commission. This event reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Nævnet

eu

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!