Baltic Pipe Nej Tak

EU's klimapolitik og Baltic Pipe

Slutter
Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3, 4200 Slagelse

Hvor klimavenlig er EU og Baltic Pipe?

Jordens klima skranter. Flere og flere danskere bekymrer sig om klimaforandringerne og kræver, at politikerne gør en aktiv indsats for at stoppe den konstante stigning i klodens temperatur. Alligevel bliver der stadig vedtaget store indgribende beslutninger, som fortsætter den truende vækst i CO2-udledningen.

- Regeringen har besluttet, at Danmark skal have en klimalov, men på mange områder er dansk politik jo helt afhængig af EU-reglerne. Derfor vil vi gerne sætte fokus på, om EU går i den rigtige retning i forhold til klimaet, fortæller Elma Lindberg fra Folkebevægelsens lokale komite.

Mødet arrangeres i samarbejde med miljøorganisationen NOAH.

- Vi tager også udgangspunkt i en helt aktuel lokal problemstilling, som er delvist finansieret af EU, nemlig gasrørledningen Baltic Pipe. Rørene, der skal føre gas fra Norge til Polen, rammer Sjælland ved Kongsmark Strand. Her i det nye år begynder de at lægge rørene og forbereder den store transformatorstation, som skal ligge ved Everdrup på Sydsjælland, beretter Elma Lindberg.

På mødet fortæller Jacob Sørensen fra NOAHs landskontor om Baltic Pipe og EU's energipolitik.

Alle er velkomne og der er gratis adgang.

Mødet er arrangeret af Folkebevægelsen mod EU Vestsjælland og NOAH.

støttet af Europa-Nævnet

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!