trees

BIO: Burned - Are Trees the New Coal?

Slutter
NOAH
Nørrebrogade 39, 1. tv.
Tilmelding

ER BIOMASSE BÆREDYGTIGT? Jubilæumsevent #4 // Oplæg og dokumentarfilm

København vil gerne være GRØN. Derfor er varmeforsyningen til Københavnerne baseret på biomasse. Men er det en god ide at fælde skovene i Estland, så vi kan få varme i hjemmene i København?

Kom med når NOAH inviterer til gratis filmvisning om biomasse. Der vil som altid være noget lækkert at spise og drikke, og i bedste biografstil bliver det både noget der knaser og noget der bruser!

OBS: Filmen er på engelsk og uden danske undertekster.

/Filmen vises af miljøbevægelsen NOAH, der i år fejrer 50-års jubilæum.

PROGRAM:
Kl. 20.00: Biografen åbner med lidt at spise (brød og hummus) og drikke (mækebøttekambucha!).
Kl. 20.30: Kort oplæg om træerne og deres betydning
Kl. 21.00: Visning af dokumentarfilmen 'BURNED - Are Trees the New Coal'. Filmen var 72 minutter.

____________________________

Om filmen:

'BURNED - Are Trees the New Coal' (2017) er en dokumentarfilm af Lisa Merton og Alan Dater.

BURNED fortæller historien om den accelererende ødelæggelse af vores skove i jagten på brændstof. Filmen peger på de politiske smuthuller, de enorme subsidier og grønvaskningen af den spirende biomasseindustri.

BURNED er kaster et kritisk blik på el- og varmeindustriens nyeste løsning på klimaforandringerne: biomasse. Filmen fortæller historien om, hvordan biomasse fra træ er blevet fossilbrændselsindustriens grønne frelser og om de mennesker og instanser, der henholdsvis kæmper imod og arbejder for brugen af biomasse til energi.

Gennem interviews med aktivister, eksperter og borgere og optagelser fra USA, EU og Storbritannien, kommer filmen ind på videnskaben om klimaforandringer, verdens eskalerende energipolitiske konflikter, skovøkologiens dynamik, biomasseindustriens praksis og aktivister og borgere, der kæmper for at beskytte deres egen sundhed, deres samfund, skoven og klodens klima.

De forskellige historier skaber en samlet fortælling om en kritisk og gennemgribende, men alligevel ukendt, kontrovers på energiområdet.

Danmark er et af de lande i verden der benytter mest biomasse til energi pr. indbygger.

Tilmelding

  • Aktuelle Start
  • Preview

Tilmeld

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!