demo
demo

Praktikant søges Vil du være med til at holde virksomheder ansvarlige?

Som praktikant ved NOAHs program for Økonomisk Retfærdighed vil du blive en del af en ny dansk og europæisk kampagne, og vores arbejde med at skabe lovgivning om virksomheder, bæredygtighed og menneskerettigheder. Kampagnen advokerer for både en dansk og en EU-lov der skal holde virksomheder ansvarlige for deres indvirkning på menneskerettigheder, miljø og klima.

17. maj 2022 · Kl. 12:27 Nyhed

Arbejdet fokuserer på at:

 • sikre en bindende FN-traktat, EU-lovgivning og dansk lovgivning, der sikrer virksomheders ansvar for at overholde menneskerettighederne samt at mennesker og lokalsamfund, der er negativt berørte af virksomheders aktiviteter, får ret til at stille virksomhederne til juridisk ansvar for deres ødelæggende handlinger

 • afsløre danske og europæiske virksomheder og finansielle institutioners negative indvirkning på menneskerettigheder, miljø og lokalsamfund f.eks. i forbindelse med energisektoren, udvindingsindustrien, landbrugsindustrien og landgrabbing.

 • fremme fair og bæredygtig handel og afsløre og anfægte manglende gennemsigtighed, virksomheders kontrol og skadelige EU-handelsaftaler.

 • udfordre de multinationale selskabers stigende magt på nationalt og internationalt plan, især i forbindelse med deres lobbyvirksomhed.

 

Dine opgaver:

 • Tilrettelæggelse og afholdelse af interne og eksterne arrangementer (møder, debatter, workshops osv.);

 • Research og udarbejdelse af materiale

 • Udarbejde kommunikationsmateriale til NOAHs hjemmeside og sociale medier

 • Deltage i presse- og fortalerarbejde

 • Deltage i danske, europæiske og internationale netværksmøder

 • Deltage i strategi- og aktivitetsudvikling samt fundraising

 

Din profil:

 • Du læser gerne en samfundsfaglig uddannelse med internationalt perspektiv.

 • Du har stor interesse for spørgsmål om miljøretfærdighed, EU og transnationale virksomheders aktiviteter.

 • Du er i stand til at arbejde selvstændigt

 • Du har kompetencer inde for research, analyse og kommunikation

 • Du er i stand til at begå dig på et højt niveau af både dansk og engelsk skriftligt og mundtligt

Du vil blive en del af vores sekretariat i København. Vi kan godt lide at omgås hinanden i en uformel tone, derfor er der højt til loftet, og vi lægger vægt på at skabe en god atmosfære for hinanden. Det kan desuden blive muligt at deltage i europæiske møder, særligt i Bruxelles, hvis det ønskes.

 

Sådan søger du:

Hvis du mener at du kan se dig selv i ovenstående og har mod på at blive en del af vores arbejde, kan du sende en ansøgning (max 1 side) og et kort CV til sarah@noah.dk senest 1. juni 2022

I ansøgningen bedes du svare på følgende spørgsmål:

1. Hvordan vil du sætte en lov om virksomheders ansvar på dagsordenen i Danmark?

2. Hvordan kan vi bruge danske virksomheder som eksempler til, at vise hvorfor Danmark skal have en lov der sikrer menneskerettigheder og bæredygtighed gennem hele deres værdikæde?

 

Hvis du har nogle spørgsmål til stillingen, kan du kontakte projektkoordinator Sarah Strunge Albertsen på tlf. 30724082

Samtaler forventes afholdt på NOAHs sekretariat i København i uge 22-23.

Stillingen forventes påbegyndt. 15. August 2022. Vi ser gerne du kan blive i stillingen i seks måneder, men er indstillede på at tilpasse praktikken dit studie- herunder både start og slut dato.

 

NOAH byder kandidater velkommen uanset alder, seksuel orientering, civilstand, religion, sprog, nuværende eller fremtidig helbredstilstand, handicap, fysiske eller genetiske egenskaber, køn, nationalitet, hudfarve, national, etnisk eller social oprindelse. NOAH bestræber sig på at gøre vores kontor så mangfoldigt som muligt. NB: Vores sekretariat er svært at tilgå for kørestolsbrugere. Vi har desværre ikke mulighed for at aflønne vores praktikanter.

NOAH er en dansk miljøorganisation og -bevægelse stiftet i 1969. Vi er det danske medlem af det verdensomspændende græsrodsnetværk Friends of the Earth International. I NOAH ønsker vi en verden baseret på reelt og lokalt demokrati og løsninger. Vi arbejder for en lige fordeling af jordens ressourcer og et opgør med det økonomiske system, der bygger på kortsigtet profit og uendelig vækst på en planet med endelige ressourcer.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!