GMO og pesticider
GMO og pesticider

På vej til fiasko Vil de nye GMO-afgrøder mindske forbruget af pesticider? ...Nej!

14. maj 2022 · Kl. 15:17 Nyhed

Læs det nye materiale om de nye GMO-metoder vil mindske forbruget af pesticider i landbruget: https://noah.dk/materialer/paa-vej-til-fiasko

Baggrund for materialet:

Europa-Kommissionen har igen åbnet for debatten om genetisk modificerede organismer (GMO'er) med sin nyligt lancerede, offentlige høring for de nye GMO-metoder til anvendelse i vores landbrug. Den nye retslige ramme kan i værste scenarie være med til, at de nye GMO-metoder undtages fra de nuværende godkendelsesprocesser og risikovurderinger til anvendelse i vores landbrug og madproduktion, der ligger under GMO-lovgivning og Udsætningsdirektivet 2001/18/EC. Dette ville betyde, at de nye GMO-metoder bliver kaldt non-gmo-metoder.

En af historiefortællingerne om hvorfor at det er nødvendigt at deregulere de nye GMO-metoder fra GMO-lovgivningen er, at det skulle føre til, at landmænd dermed vil kunne undvære eller mindske forbrug af pesticider.

På baggrund af eksisterende viden om feltet peger denne briefing på, at det højst usandsynligt ikke kommer til at ske. Første generation GMO’er har øget forbruget af pesticider i landbruget, og de nye GMO-afgrøder der er under udvikling er ligeledes pesticidafhængige - så på baggrund af de foreliggende oplysninger vil nye GMO-afgrøder ikke reducere pesticidforbruget. Nogle er endda designet til at øge det.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!