EU på skoleskemaet
Illustration: NOAH og YFoEE

EU på skoleskemaet Undervisningsspil til samfundsfag på ungdomsuddannelserne

31. januar 2022 · Kl. 12:16 Nyhed

Har du brug for et undervisningsmateriale om EU, som kan gøre EU som institution og beslutningsorgan mere spændende og vedkommende for eleverne? NOAH har udviklet to læringsspil om forskellige aspekter af EU, som kan bruges direkte i undervisningen.

System:reclaim - Escape Game

Om Europas grønne aftale og om hvordan beslutninger bliver truffet - formelt og uformelt - i det politiske system, som EU er en del af. Spillet kaster også lys over, hvilken rolle danske unge kan spille i politiske processer i EU.

Læs mere og print materiale her

 

System.reclaim

Agropoly

Hvordan er du nu EU's landbrugspolitik hænger sammen? Og hvilke konsekvenser har den i virkelighedens verden?

Vi har "oversat" EU's landbrugspolitik CAP (Common Agricultural Policy) til et læringsspil med inspiration fra det velkendte monopoly. Her bliver eleverne sat overfor dillemmaer, som moderne bønder og forbrugere møder, når EU's landbrugspolitik får konsekvenser helt lokalt. Eleverne skal overveje, hvordan de kan forbedre høsten, afhjælpe kriser og skabe bæredygtige bedrifter og madsystemer ved at forstå og gøre brug af CAP'ens fordele og ulemper.

Læs mere og print materiale her

Design: Emmeline Werner

NOAH har modtaget støtte fra følgende fonde og netværk til udviklingen af de tre læringsspil:

Tak for støtten

 

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!