madsuverænitet

Folkets Madmøde NOAH inviterer til alternativ til fødevaretopmøde

Den 30. og 31. august mødes politikere og fødevareindustri til topmøde i Bella Centret for at diskutere hvordan de sammen kan fortsætte den destruktive kurs for landbrugs- og fødevaresektoren. NOAH og Forum for Madsuverænitet afholder i stedet Folkets Madmøde. Her sætter vi fokus på politiske og praktiske alternativer til det storindustrielle landbrug og det nuværende fødevaresystem.

23. august 2018 · Kl. 08:17 Nyhed

Danmark er verdens mest intensive landbrugsland. På langt størstedelen af landbrugsjorden bliver der drevet industrielt landbrug som ved brugen af store mængder kemikalier er med til at udpine jorden og forårsage de klimaforandringer, vi oplever i øjeblikket. Konsekvenserne af det industrielle landbrug er ikke kun at føle i Danmark, men også i det globale Syd. Der bliver lokal madproduktion umuliggjort pga. food dumping, land grabbing og massive investeringer af transnationale firmaer.

Løsningen er ikke mere af det samme og en udbredelse af det industrielle fødevaresystem. Der bliver derimod allerede produceret kalorier nok. Det er i stedet et spørgsmål om adgang og ejerskab over ressourcer og hvem , der skal bestemme over vores mad.

D. 30. august demonstrerer vi mod det industrielle landbrug og svineproduktion i Danmark. Efter demonstrationen er der uformel hygge efter mod den klima- og miljøskadelige danske svineproduktion.

30. august

Et uformel hygge komsammen efter endt demonstration for færre svin i Danmark. Levende Hav vil sige et par ord og byde velkommen og kan man få en øl eller en kop kaffe, nyde vejret og få en snak med de andre demonstranter, især de seje folk fra Miljøforeningen på Tuse Næs

Du lave også lave mad med Camilla Plum i havnen ved MS Anton, som tilbereder friske laks og kingfish fra Danish Salmon i Hirtshals og Kystfisker Kompagnietker Kompagniet, med dertilhørende grøntsager fra Aarstiderne. Du kan være med til at lave maden, mens vi alle diskutere bedre og bæredygtig mad fra havet og landet.

31. august

Kl. 16-17:
Hvilke politiske forhindringer er der for at skabe et mere bæredygtigt landbrug i Danmark og i det globale syd? Og hvordan kan vi hjælpe en mere bæredygtig udvikling på vej? Paneldeltagere:

- Ole Færgeman, Frie Bønder - Levende Land
- Nanna Clifforth, NOAH
- Thomas Roland, CSR Chef i Coop Danmark
- Jonathan Munk Nielsen, Afrika Kontakt

Kl. 17-18:
I Danmark findes et væld af organisationer og initiativer, der allerede dyrker landbrug og fisker ved hjælp af mere bæredygtige metoder og ofte gennem fællesejerskab.
Paneldeltagere:

- Kurt Svennevig Christensen, Formand, Landsforeningen for Levende Hav
- Svend Daverkosen, Landbrugs- og Miljøchef, Aarstiderne
- Andreas Pinstrup Jørgensen, Adm. Direktør Tænketanken Demokratisk Erhverv
- Christine Dalbak, Økologisk+ landmand, Svanholm Storkollektiv

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!