fred
fred

Ukraine Krig kalder på madsuverænitet

Ligesom klimakrisen kalder krigen i Ukraine også på madsuverænitet og grøn omstilling.

24. marts 2022 · Kl. 13:01 Nyhed

NOAH har sammen med en lang række europæiske organisationer skrevet et brev til EU-kommissionen, om ikke at underminere de miljømæssige og sociale fremskridt i lyset af krigen i Ukraine. Derimod understreger krig, klima- og fødevarekrise behovet for madsuverænitet.

Ifølge kommissær Wojciechowski skal EU, "hvis fødevaresikkerheden er i fare, (...) nødt til igen at se på målene for Farm to Fork strategi og rette dem”. Vi mener, at det modsatte: Krisen i Ukraine er endnu en påmindelse om, hvor vigtigt det er at implementere Green Deal og dens jord til bord og biodiversitet Strategier. Mere end nogensinde skal EU fokusere på sunde, sociale og miljøvenlige landbrugspraksisser, såsom agroøkologi, økologisk landbrug og agroskovbrug, som er den eneste vej at sikre langsigtet fødevaresikkerhed og bæredygtighed. Vi skal vende os fra intensivt landbrug, industrifiskeri og akvakultur.

Find det fulde brev herunder.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!