Growing Together LOGO

Growing Together: Unge og fremtidens jordbrug

8. januar 2020 · Kl. 12:52 Nyhed

Vores nuværende madsystem er et stort problem i Danmark, på EU-niveau og globalt. Samtidig er det en naturlig del af almindelige unges liv, alligevel høres unge næsten aldrig, når vores madsystem diskuteres. Det vil vi lave om på.

NOAH og Ungdom NOAH har siden november 2018 været en del af det paneuropæiske projekt "Growing Together", der giver en stemme til unge mennesker både fra byer og fra landdistrikter, så de kan deltage i afgørende debatter om fødevareproduktionens fremtid og de bredere debatter om Europas fremtid.

'Growing Together' ledes af Friends of the Earth-grupper i Irland, Malta, Østrig, Danmark, Estland og Cypern, med over 150 aktiviteter rundt omkring på kontinentet og med det formål at styrke mindst 3.000 unge til aktiv politisk debat om vores fremtidige fødevaresystem i Europa.

Workshops på folkeskoler og ungdomsuddannelser

Educational SessionSom en del af Growing Together samler vi unge rundt omkring i hele landet til i alt 30 workshops, primært på ungdomsuddannelser men også i de ældste folkeskoleklasser eller andre steder, hvor unge mødes og holder til. Vi har allerede været hele landet rundt én gang. Nu gør vi det én gang til :-D

Er du interesseret i at få os ud på din skole eller i dit lokalområde, så kontakt Anna (anna@noah.dk // 00 45 30 24 41 71).

Vores workshops tilpasser vi både alderstrin og erfaringsgrundlag. Vi inddrager små øvelser gennem hele workshoppen, så alle deltagere er aktive undervejs og får mest muligt med sig hjem.

Vi inddrager også nyeste fakta på området, som NOAH's eksperter på madsuverænitetsområdet hele tiden opkvalificerer for os.

Folkemøde 2020: Road Show

Folkemødet 2019Igen i år vil vi have en hel hær af engagerede unge til Folkemødet på Bornholm og diskutere madsystemer nu og i fremtidien. I 2019 var vi en del af Klimateltet og lavede også en madsuverænitetskaravane.

Vil du med Growing Together på Folkemødet 2020 så kontakt Laura (laura.ungdom@noah.dk. Du er meget velkommen til at deltage i selve planlægningen, som vi starter op i februar. Men du har også mulighed for bare at komme med og deltage i vores aktiviteter.

Eneste krav er, at du er mellem 15 og 30 år og har mod på at være aktiv sammen med os.

Lokale møder for unge mellem 15 og 30

Lokale møderIgen i 2020 afholder vi lokale møder med unge borgere, der gerne vil engagere sig lokalt.

Så hvis I er tre eller flere unge, der ønsker at vi kommer ud og holder møde med jer for at afsøge muligheden for lokal madaktivisme, hvor I bor, så skriv til Anna (anna@noah.dk // 00 45 30 24 41 71).

 

Hvad har vi ellers lavet?

Som en del af Growing Together-projektet har vi også udviklet hjemmesiden klimastemmer.dk, som samler unge stemmer fra hele Danmark, og blandt andet blev brugt til at engagere danske unge i EU-valget i maj 2019.

Klimastemmer.dk

På hjemmesiden har vi blandt andet interviewet unge bønder og biodiversitetsforkæmpere, og deres historier kan du læse her:

»Det er fuldstændig til grin, hvor meget vores produkter bliver transporteret rundt«

»De konventionelle bønder er jo også blevet opmærksomme på, at vi ikke har noget kulstof tilbage i jorden«

»Hvis man ikke aner, hvad en grævling er, så er det svært at være ked af, at den forsvinder« 

Tool Kits om madsuverænitet

Sidst men ikke mindst har vi udviklet to toolkits eller værktøjskasser, som vi tager med ud og bruger i de workshops og møder samt Road Shows og større events, som er en del af Growing Together.

Vores to tool kits er udviklet med hjælp fra vores madsuverænitetseksperter i NOAH og i samarbejde med lærere fra forskellige folkeskoler og ungdomsuddannelser for at sikre materialernes aktualitet, relevans og anvendelighed.

Er du nysgerrig og vil gerne bruge vores tool kits i din egen undervisning, har du mulighed for at anskaffe dig vores materialer (så længe lager haves) ved at kontakte Anna (anna@noah.dk // 00 45 30 24 41 71).

Tool Kit ITool Kit IITool Kit IIITool Kit IV

Projektet Growing Togehter har modtaget financiel støtte fra Erasmus+, CiSu og Europanævnet

Erasmus+CiSu-logo

Europanævnets logo

 

 

 

 

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!