• Holdningspapir
  • 7 sider

Dyrk madsuverænitet sammen - YFoEE manifest

5. juni 2020 · Kl. 09:38 Materiale

Grundlovsdag 2020 lancerer Ungdom NOAH i samarbejde med vores europæiske netværk Young Friends of the Earth Europe, La Via Campesina Europe og ASEED Europe et ungdommens manifest for madsuverænitet.

Sammen med både bønder, landløse landarbejdere, aktivister, studerende og forbrugere har vi gennem et år samlet vidnesbyrd fra en lang række aktører inden for fødevaresystemet. Og vi er bekymret. Den aktuelle neoliberale dagsorden, der dominerer fødevaresystemet, har resulteret i en række af kriser inden for klima, jordkvalitet og biodiversitet og skabt dårlige arbejdsvilkår i landbruget verden over.

Men. Der er heldigvis også en global bevægelse i gang, som forsøger at ændre vores madsystem. Det skal nemlig være sundere for forbrugerne, og langt mere bæredygtigt for jorden og for vores bønder at dyrke nok og næringsrig mad til en stigende global befolkning.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!