Billeder fra undervisningen

Grøn Dannelse Gratis undervisning i FN´s Verdensmål

8. januar 2020 · Kl. 14:17 Nyhed

NOAH tilbyder frem til maj 2020 gratis undervisning til mellemtrinnet. Undervisningen vil omhandle FN’s Verdensmål og koble visionerne til elevernes egen hverdag. Vi er meget fleksible ift. forløbene og kan både være i klasserne en hel skoledag, to skoledage, eller to parallelklasser på tværs mm. 

Eleverne er vilde med, at der kommer nogen udefra, som er begejstret for deres emne - og dette smitter af på eleverne.

Isabella, klasselærer på 6. årgang

test2Vi vil sætte fokus på FN’s Verdensmål gennem forskellige emner, som eleverne sandsynligvis kender fra deres egen hverdag; eksempelvis tøj, mad, teknologi og rejser. Vi vil stille spørgsmål som ‘hvordan laver man et par bukser?’, ‘hvad er drivhusgasser for en størrelse, og er de farlige?’, ‘hvad betyder retfærdighed?’ og ‘hvorfor forbruger vi overhovedet, som vi gør?’, og vi vil i samarbejde med eleverne prøve at besvare disse spørgsmål for at få en forståelse for, hvordan verden hænger sammen lige nu, og hvordan vi - unge som gamle - kan være med til at påvirke verden i den retning, som vi ønsker.

De problemstillinger, som undervisningen tog udgangspunkt i, var godt udvalgt og virkede relevante og aktuelle for eleverne og deres hverdag. Dette gjorde det nemt for mange elever at tale med og deltage i de diskussioner og samtaler, som foregik.

Else, klasselærer på 4. årgang

I slipstrømmen på børn og unges klimademonstrationer verden over vil vi arbejde med børnenes egen forståelse af verden og hjælpe dem med at finde måder, hvorpå deres egne stemmer kan blive hørt og vise dem, hvordan de kan være med til at skabe forandring.

Flere elever fik også øjnene op for, at selvom man er barn/ung kan man gøre en forskel i samfundet - både ved at ændre sine vaner men også ved f.eks. at være frivillig i en NGO.

Georg, klasselærer på 6. årgang

TestI undervisningen lægger vi vægt på læring gennem leg, og vi tilstræber, at eleverne skal udfordres på kreativitet, opfindsomhed, nysgerrighed og bevægelse, så temadagen /-dagene forhåbentlig adskiller sig fra den undervisning, som der er mulighed for at lave til daglig. 

Derudover har vi også inkudleret de forskellige færdigheder fra skolefagene, som eleverne normalt arbejder med, det kan være alt fra at udregne, hvor langt et par cowboybukser har rejst, før de ender hjemme i skabet, til at tegne og fortælle om drømmerejser eller kakaobønders liv i Nigeria. 

Hvis du har lyst til at få besøg af NOAH i forbindelse med din undervisning, så skriv eller ring til os for mere information. 

Projektet er støttet af CISU's Oplysningspulje og Erasmus+

CiSuErasmus+

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!