marriage

Bayer køber Monsanto Fusionen er på plads

Bayer forventes at afslutte overtagelsen af Monsanto på torsdag den 7. juni [1]. Det vil skabe verdens største firma inden for frø og agrokemikalier med store konsekvenser for landbruget, fødevarer, landmænd og forbrugere.

4. juni 2018 · Kl. 09:50 Pressemeddelelse

I 2015 repræsenterede de seks største firmaer, der producerer agrokemikalier, ca. 75 % af det globale marked og ca. 65% af det globale marked for frø. Efter lovgiveres, herunder især Margrethe Vestagers, EU's konkurrencekommissær, falliterkæring ved ikke af sætte en stopper for den seneste bølge af fusioner i sektoren, vil fire mega-selskaber kontrollere størstedelen af markedet for agrokemikalier og frø. Bayer vil efter overtagelsen af Monsanto stå for et salg på 20 milliarder euro, Dow-DuPont’s Corteva Agriscience for 12.4 milliarder euro, ChemChina-Syngenta for 11 milliarder euro og BASF for 7.9 milliarder euro. [2]

"Bayer vil blive til Monsanto på alle andre punkter på nær navnet med mindre Bayer tyer til drastiske midler for at distancere sig selv fra den amerikanske kemigigants kontroversielle fortid. Hvis Bayer derimod fortsætter med at producere og sælge farlige sprøjtegifte og uønskede GMO'er, vil selskabet hurtigt finde sig som mål for den globale modstand, som Monsanto gjorde det", sig er Nanna L. Clifforth fra NOAH.

Læs mere om fusionen her.

For more information, kontakt:

Nanna L. Clifforth, research- og kampagnemedarbejder NOAH Friends of the Earth Denmark, nanna@noah,dk, 5151 7724

Adrian Bebb, food and farming campaigner at Friends of the Earth Europe, adrian.bebb@foeeurope.org / +49 160 949 001 63

[1] https://www.cnbc.com/2018/06/04/with-deal-to-close-this-week-bayer-to-retire-monsanto-name.html

[2] https://www.reuters.com/article/us-monsanto-m-a-bayer-share-issue/bayer-launches-7-billion-cash-call-to-fund-monsanto-deal-idUSKCN1IZ0QE

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!