rapport
rapport

Vi har få år Forstå klimapanelets seneste rapport

Med FN's klimapanels seneste og sjette statusrapport om klimaændringerne kan ingen længere være i tvivl: Verden har kun få år tilbage at handle i, hvis vi skal undgå en opvarmning på mere end 1,5 °C. Det er den grænse, klimapanelet har sat som niveauet for at undgå farlige klimaændringer, hvor udviklingen ikke kan vendes. Rapporten er lang og teknisk, men her præsenterer NOAH tre korte videoer, så du kan blive klogere på hovedkonklusionerne.

30. maj 2022 · Kl. 12:08 Nyhed

I NOAH arbejder vi for omgående klimahandling og for klimaretfærdighed. Samfund over hele verden bærer byrden af rige landes overforbrug af verdens ressourcer. Klimaretfærdighed betyder, at vi tackler klimakrisen samtidig med, at vi gør fremskridt i retning af ligestilling for alle og beskytter menneskerettighederne. Mange mennesker rundt om i verden påvirkes allerede nu ved, at deres boliger og levebrød bliver ødelagt. Det betyder ret til udvikling og vækst i det globale Syd, samtidig med at det globale Nord nedsætter forbrug og arbejder for modvækst.

Find videoerne her.

 

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!