GMO
GMO

Handelsaftaler tager magten over markedet EU´s løfter om at lade amerikanske GMO-produkter komme ind på det europæiske marked er en skændsel

10. marts 2020 · Kl. 17:06 Pressemeddelelse

Friends of the Earth Europe
Pressemeddelelse
Tirsdag den 10. marts 2020

***

EU´s løfter om at lade amerikansk GMO komme ind på det europæiske marked er en skændsel

***

Som svar på rapporter [1] om, at EU er parat til at give tilladelse til import af genetisk modificerede organismer (GMO'er) fra USA, som led i en handelsaftale med Trump-administrationen, udtaler Mute Schimpf, fødevare- og landbrugskampagne hos Friends of the Earth Europa:

”EU's handelschef Phil Hogan undergraver EU's lovgivning om fødevaresikkerhed og skubber GMO-fødevarer og GMO-produkter ind på vores tallerkener for at lave en grumset handel med Trump. EU´s standarder er der af gode grunde: at beskytte borgerne. Den europæiske offentlighed afviste den overvældende ide om import af GMO'er og svækkelse af vores hårdt vundne standarder for fødevaresikkerhed for et par år siden, med enorme protester mod TTIP, og det er en skam, at han overvejer at gøre det igen nu. ”

Friends of the Earth Europe opfordrer til en hurtig reform af GMO-godkendelsesprocesser som ikke svækker reglerne for fødevaresikkerhed i EU. Disse reformer skal bringes på banen gennem en klar og demokratisk beslutningsproces - og ikke som en del af ikke-gennemsigtige handelsaftaler.

***

For mere information, kontakt venligst:

Mute Schimpf, fødevarekampagne hos Friends of the Earth Europe: mute.schimpf@foeeurope.org | +32 475 703 475

Paul Hallows, kommunikationschef hos Friends of the Earth Europe: paul.hallows@foeeurope.org | +32 2 893 10 10

***

Referencer:

[1] Politico – EU official: Mini US trade deal will only cover ‘regulatory’ aspects (paywall) https://www.politico.eu/pro/eu-official-mini-us-trade-deal-will-only-cover-regulatory-aspects/

Læs også: https://www.iatp.org/blog/202002/theres-nothing-mini-about-us-plan-unravel-europes-precautionary-principle

***

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!