Food systems
Food systems

Nyt netværk En invitation til dialog om hvordan vi selv kan være med til at forme fremtidens fødevaresystem

Vil du gerne være en del af nogle dialoger, der finder sted rundt om i verden om mad, teknologi og magt - i en krisetid? Vil du dele perspektiver med mennesker i forskellige dele af verden, der også er bekymrede for fremtidens fødevareproduktion?

4. december 2020 · Kl. 13:02 Nyhed

Fødevaresystemkriser, COVID-19-pandemien, den hurtige udvikling af nye teknologier inden for fødevarer (såsom genteknologi, big data og robotteknologi) og korruption af videnskabelig forskning i virksomhedernes interesser. Alle disse interagerer med hinanden på bekymrende måder. Dette har allerede haft alvorlige negative virkninger på forskellige folkeslag og på vores miljø.

Hvilken vej fremad? er et samarbejde mellem NOAH, ETC Group og andre allierede i Afrika, Latinamerika, Asien-Stillehavet, Sydasien og Europa for at give folk mulighed for at dele deres perspektiver på:

  • Vores erfaringer med og bekymringer for disse aktuelle kriser - især relateret til fødevaresystemer.

  • Implikationer af de teknologiske tendenser, især under pandemien, for samfund, civilsamfundsorganisationer og folkelige bevægelser.

  • Alternative forslag til fremtiden for mad og teknologi.

Konklusioner fra vores samtaler kunne bruges til:

1. give anbefalinger, der kan føjes ind i nationale og mellemstatslige politiske processer om fødevaresystemer, videnskabspolitik og teknologisk udvikling.

2. hjælpe med at udvikle og styrke internationale netværk, og kapacitetopbygge en menneskestyret vision for fremtidens fødevaresystemer.

Hvornår? Fra februar 2021.

Hvordan? Det vil blive afholdt som Zoom-møder. Afholdes på engelsk.

Hvor?  Online - som webinarer. 2 møder månedligt – varighed af 1,5 -2 timer / pr. møde.

 

Interesseret?

Kontakt June Rebekka Bresson,

Tlf.nr. +45 21835789

june@noah.dk

 

invitation (39.13 KB)

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!