Vejle å
Vejle å lige øst for Vingsted. Området er truet af en hærvejsmotorvej. Foto: haervejsmotorvejnejtak.dk

Kommentar En hærvejsmotorvej fra Give til Haderslev er uacceptabel

Hærvejsmotorvejen er unødvendig, ødelægger uerstattelig natur og landbrugsjord, støjer, sviner ved anlæg og brug, øger energiforbruget markant - uanset drivmidler

11. juni 2020 · Kl. 14:53 Høringssvar

Høringsfristen til denne høring er den 15. juni 2020 til trods for, at der kun har været afholdt halvdelen af de planlagte borgermøder. Det er fuldstændig urimeligt at Vejdirektoratet ikke afventer afholdelse af alle borgermøderne. 

Det vedhæftede høringssvar nedenfor understreger at en hærvejsmotorvej, uanset hvilken linjeføring der er tale om, er fuldkommen uacceptabel.

En hærvejs-motorvej fra Haderslev til Give vil medføre et ”trafikspring”, jage mange folk fra hus og hjem samt koste mellem 6,6 og 7,8 mia kroner, som i stedet kunne investeres i miljøvenlige transportformer, velfærd med mere.

For at sikre at de tusindvis af mennesker, der er truet af de forskellige forslag til linjeføringer, ikke fortsat skal leve i uvished om hvorvidt en hærvejsmotorvej vil ramme dem, er det afgørende, at opgive projektet helt og holdent således at alle kan slippe for at have en så alvorlig trussel hængende over hovedet.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!