System:reset logo
Young Friends of the Earth

Nyt holdningspapir fra Europas unge Den grønne aftale skal være en retfærdig aftale

25. april 2022 · Kl. 23:00 Nyhed

EU's politikere har skabt en Grøn Aftale, der skal sikre mindre CO2 i atmosfæren, men for Europas unge er det ikke nok. Nu lancerer de et positionspapir, der kræver klimaretfærdighed for alle unge - for før alle er med kommer ingen i mål.

Find positionspapiret her "Ungdommens klimaretfærdige aftale".

I to år har NOAH og Ungdom NOAH i samarbejde med andre miljøorganisationer fra hele EU samlet visioner og konkrete forslag fra 3300 unge over hele Europa. Gennem bl.a. escape games, sommercamps og ungdomsfora har de mange unge givet deres bud på, hvordan et grønt og retfærdigt EU kan blive en realitet. Det er blevet til forslaget: "Ungdommens klimaretfærdige aftale".

I december 2020 offentliggjorde Europa Kommissionen deres længe ventede European Green Deal med ønsket om at blive det første CO2-neutrale kontinent i 2050. Målsætningen var imponerende og ambitiøs, men vejen derhen meget uklar og ekskluderende.

De unges stemmer bliver tit overset og affejet i debatterne og forslaget er derfor et talerør, hvor alle unge bliver inkluderet. "Det er på tide at vågne op og lytte til de unge, for det er os og vores børn, som skal leve med de beslutninger som de folkevalgte politikere træffer i disse år", lyder det fra Ida Breddam, som har været med i processen hele vejen. "Vi er nødt til at arbejde på tværs af landegrænser og løfte i flok - for ironisk nok vil krisen ramme dem allerhårdest, som har bidraget allermindst".

Det Globale Syd

Forslaget er temaopdelt og til hver tematik er der udarbejdet eksempler på, hvordan politikere, industrien, lokalsamfund og individer hver især kan bidrage til en bæredygtig omstilling som er retfærdig for alle parter.

Det er vigtigt, at de unge bliver hørt, at deres idéer, håb og tanker involveres i processen. Kun på den måde kan vi afhjælpe klimabyrden og bekymringerne som langt de fleste unge bærer rundt på hver dag.

 

 

Proposal illu

_______________________________________________________________________________________________

Udarbejdelsen af "Ungdommens klimaretfærdige aftale" har modtaget støtte fra DUF, CISU, Erasmus+ og Europanævnet. NOAH og Ungdom NOAH takker for støtten.

duf

CISU

Erasmus+

EuropaNævnet

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!