Vær med i NOAH Madsuverænitet

Slutter
NOAH
Nørrebrogade 39, 1 tv.

Vil du høre mere om NOAHs arbejde med landbrug, fødevarer og madsuverænitet. Vi holder dørene åbne og alle er velkomne til at høre om vores arbejde, og hvordan man kan blive aktiv.

Denne gang diskuterer vi landbrug og fødevarer i lyset af handelspolitik. Vi mener, at lokale fødevaremarkeder og korte forsyningskæder skal blomstre, og lokale fødevareøkonomier styrkes. Vi skal skabe anstændige arbejdspladser og rimelige priser inden for landbrug, forarbejdning og detailhandel. Vi ønsker at regional produktion bliver støttet over globaliseret produktion.

Vi vil gerne diskutere hvordan EU's handelspolitik og den globale handel kan bidrage til dette i stedet for, at den som i dag, udvander standarder og er til fordel for de største fødevaregiganter på markedet. Vi foreslår:

- Højere tariffer og lavere importkvoter for at kunne beskytte lokale markeder fra billig import

- Lande i det Globale Syd skal have rum til at udvikle lokale og regionale fødevarekæder og -markeder

- Strammere miljø- og dyrevelfærdslovgivning så fødevareindustrien ikke kan importere billige produkter

- Produktions og forarbejdningsmetoder skal anerkendes som legitime grunde til at nægte markedsadgang

- Retten til frø skal have forrang over intellektuelle ejendomsrettigheder

Diskussion vil bygge på en rapport fra vores europæiske netværk om landbrug og handel, hvordan handelspolitikken påvirker landmænd i dag og vores arbejde for en retfærdig og bæredygtig handelspolitik.

Nanna Clifforth fra NOAHs madsuverænitetsgruppe og handelsgruppe holder oplæg, hvorefter der vil være tid til at diskutere emnet. Fra 18-19 holder vi gruppemøde, hvor vi snakker om vores projekter og nye ansigter kan blive introduceret til arbejdet i gruppen.

This project has been funded with support from the European Commission. This event reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

eu

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!