Kunst- og miljøprojekt i Brokøb

Symposium om utopier i Brokøb

Slutter
Brokøb

Findes der et bedre sted til at udvikle utopier for EU end Brokøb? Det tror vi ikke. Derfor laver det fiktive, drømmeopfyldende Institut for Evige Utopier et symposium i den vestsjællandske landsby

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/d3NIircQajg.jpg?itok=MypXC8PB","video_url":"https://youtu.be/d3NIircQajg","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsivt, autoplaying)."]}

- Du får den fulde opllevelse af videon, hvis du samtidig lytter til "You Can Get It If You Really Want" af Jimmy Cliff

”Symposium om utopier i Brokøb” er en lystbetonet og stedspecifik søgen efter utopier sammen med beboerne i Brokøb, Institut for Evige Utopier[1], Jyderups Højskole og den dansk-svenske kunstner Annika Nilsson. Inspireret af landskabet, befolkningen, naturen og materialerne tager vi et bredt favntag om visioner og drømme om EU. Symposiumet inddrager social kunst og arrangerer foredrag, besøg, folkekøkken og kunstinstallationer i Brokøb. Vi har de bedste muligheder for at gennemføre utopierne, fordi medarbejderne i Institut for Evige Utopier har direkte forbindelse til lokale, nationale og globale beslutningstagere.

BroløbUkendte og særlige kvaliteter i den lokal jord og de lokale mennesker vil blive afsløret i løbet af weekenden. Vi undersøger koblingen mellem mennesker, og hvordan de indbyrdes er præget af lokal viden og de fysiske omgivelser. Det, der kan samle os alle, er den fælles store glæde ved naturen - uanset om vi er til konventionelle metoder eller økologi.

Symposiumet er et skønt møde mellem mennesker, hvor faglig viden, musik, miljøretfærdighed, digte, personlige historier, landskabelige kunstinstallationer, performance, aktivisme og god mad kommer i spil.

Hvad kan man se

Vi laver en coronavenlig rute i og omkring Brokøb, hvor besøgende kan opleve de forskellige programpunkter. Installationerne kan opleves lørdag den 15. maj kl 13-20 og søndag den 16. maj kl 10-14.

Husk coronapas

Annika Nilsson
Annika Nilsson

Kunstner Annika Nilsson viser kunstinstallationerne ”Kultursøjler med landbrugsjord i glas”, ”Jorddialoger ved et bord” og ”Hypnopenduler - under et træ på en bakke”.

Elever fra Jyderup Højskole tilbringer dagene op til symposiumet i Brokøb, hvor de møder indbyggerne og udveksler personlige perspektiver på mennesket i naturen for at skabe et fælles værk. Lyde, musik, billedkunst, installationer, tekster, oplæsninger mm. kan opleves i landskabet, haverne, buskene, under træerne og hvor der ellers er godt.

Ved eltransformatoren, som står midt i byen som et varetegn, sætter NOAH fokus på fremtidens energikilder. Ved busskueret er der fokus på tranport og ventetid

I frysehuset - et gammelt andelshus – har Institut for Evige Utopier kontor. Det er her, man kan stille krav til magthaverne nede i EU. Palle Bendsen fra NOAH deler tanker og tekster om utopier fra en lænestol.

 

Arrengementet er støttet af:

Pulje B og Kulturministeriets pulje til almennyttige kulturelle projekter

 

 

 

[1] Det fiktive Institut for Evige Utopier er et kunst- og aktivistprojekt, som drives af Miljøbevægelsen NOAH og kunstneren Annika Nilsson

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!