Institut for Evige Utopier
Brodmann's område 17. Foto: Annika Nilsson/NOAH

NOAHs Institut for Evige Utopier besøger Naturmødet i Hirtshals

Slutter
Husmoderstranden, Hirtshals

Oplev Institut for Evige Utopier på Naturmødet i Hirtshals. Instituttet blander kunst og miljøaktivisme, og sammen ændrer vi systemet.

Et sanseligt pop-op telt besøger Naturmødet. Teltet er draperet med frynser og foldere, af noget der nærmer sig farven af den menneskelige hjerne, og det vil danne rammen for at diskutere visioner for fremtidens Europa med danske borgere.

Vandet og landbrugsjorden er det centrale og gennemstrømmende stof i vores optiske installation. Vandet er i vores kroppe, i vores øjne og udenfor os ved kysten. Og i landbrugsjorden som lægger krop til den mad, vi spiser.

Det overraskende samtalekøkken, CAPavan er også med. Køkkenet serverer dialog og tanker, der kan bringe utopier for vores landbrugsjord tættere på virkeligheden.

Vi placerer os, hvor vand og land mødes, og hvor biodiversiteten er allerstørst - hvor EU´s Fælles Landbrugspolitik og EU´s Biodiversitetsstrategi mødes.

Instituttets medarbejdere inviterer dig indenfor i den lille biotop Brodmann´s Omr. 17. Stedet i det menneskelige indre, hvor utopier kan anes og sanses, og stedet hvor vores verdensbilleder formes, bygges op og brydes ned i en konstant bevægelse. Her mødes kunst og klimaaktivisme, og der opstår sanselig dialog om utopier i EU. 

Ambitionen med installationen er at gøre publikum bedre i stand til at forestille sig positive utopier for fremtiden ved at se en forvrænget virkelighed gennem den store kuppel. Utopier kan blive – og har før vist sig at være – starten på en ny virkelighed (kvinders stemmeret er et godt eksempel). Vi kalder det sensorisk aktivisme – hvor sanselig scenekunst kan kropsliggøre de problemstillinger, vi står overfor. Før og efter besøget står NOAHs miljøaktivister parat for at diskutere utopier med publikum.

Mød os på Husmoderstranden i Hirtshals fredag den 20. maj og lørdag den 21. maj. Begge dag kl 11-13 og 14-17.


Europa-Nævnet, Kulturstyrelsen og EU's IMCAP-program støtter os

logoer

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!