Billede af Suserup skov taget af Rune Engelbreth Larsen

Friske perspektiver pü den grønne omstilling i EU og Danmark: Den Økologiske Aftenskole

Slutter
NOAHs sekretariat
Nørrebrogade 39, 1. tv., 2200 København N
Tilmelding

NB! NB! Der er nu få fysiske pladser ledige, og stadig mulighed for virtuel tilmelding 🙂 NOAH afholder over foråret og sommeren en aftenskole i flere af de grønne perspektiver, vi mener kan understøtte en reel grøn omstilling i Danmark og EU. Skolen vil byde på introduktioner til blandt andet økologisk økonomi, earth system science og bæredygtighedspsykologi, samt praktikere der omsætter flere af disse "grønne" perspektiver i praksis, blandt andet Merkur Andelskasse og Københavns Fødevarefællesskab.

Som flere stemmer i civilsamfundet har udtalt, sü reflekterer vores uddannelsers generelle indhold ikke det faktum at vi stür midt i en klima- og biodiversitetskrise. En krise der krÌver, at vi alle har en basal viden om menneskets interaktion med miljøet, og hvad vi kan gøre for at bevare, og regenerere, den natur vi er sü afhÌngige af for at vi, og andre arter, trives.

Derfor afholder Miljøorganisationen NOAH "Den Økologiske Aftenskole" over forüret og sommeren 2021.
Aftenskolen skal give deltagerne en introduktion til flere af de videnskabelige perspektiver, vi mener er grundlÌggende for en reel og retfÌrdig grøn omstilling i Danmark og EU. Udover at introducere deltagerne til den nyeste videnskab indenfor den grønne omstilling, vil hver forelÌsning gennemgü situationen i Danmark og EU ud fra det pügÌldende perspektiv. GÌldende EU politikker süsom new green deal, den fÌlles landbrugspolitik, budgetloven og eksisterende handelsaftaler vil blive anskuet fra disse teoretiske vinkler - alt afhÌngig af om det er earth system science, fremtidens madsystemer, økologisk økonomi eller politisk økologi der er pü skemaet.

Skolen vil ogsĂĽ byde pĂĽ oplĂŚg fra en rĂŚkke praktikere, der vil fortĂŚlle om hvordan teori omsĂŚttes til praksis, og dermed give inspiration til handling. OplĂŚgsholderne er ledende forskere og praktikere inden for deres respektive felter, som vi er ubeskriveligt glade for at have med pĂĽ skolen.

Ved tilmelding skriver man sig i udgangspunktet op til hele skolen, dvs. samtlige 10 forelĂŚsninger.
Som pĂĽ "normale" skoler, er en vis mĂŚngde fravĂŚr forstĂĽeligt, men man mĂĽ gerne gribe det an som om at der er mulighed for fuldt pensum. Spoiler: der er ikke mulighed for fuldt pensum pĂĽ aftenskolen, eller pĂĽ andre mĂĽder at dumpe eller blive irettesat, eller modsat at score topkarakter. Det er lĂŚring for lĂŚrings skyld, desvĂŚrre...

Aftenskolen forløber over 10 aftener i tidsrummet 17-19, fra den 7. april til d. 16. juni, hver eneste onsdag med en pause i midten d. 12/05. Aftenskolen er gratis og üben for alle, og vil finde sted i Mellemfolkeligt Samvirkes lokaler pü FÌlledvej 12, i hjertet af Nørrebro, København. Programmet er som følger:

 • 07/04: Earth system science v/ Katherine Richardson, professor ved Center for Macroecology, Evolution and Climate pĂĽ Københavns Universitet.
 • 14/04: Biodiversitet og økologi v/ Hans Henrik Bruun, lektor ved Biologisk Institut pĂĽ Københavns Universitet.
 • 21/04: Økologisk økonomi v/ Inge Røpke, professor ved Institut for PlanlĂŚgning pĂĽ Aalborg Universitet.
 • 28/04: KlimaretfĂŚrdighed v/ Stefan Gaardsmand, lektor ved institut for kommunikation og humanistisk videnskab pĂĽ Roskilde Universitet, samt Mateus Santos og David Otieno fra La Via Campesina.
 • 05/05: Politisk Økologi v/ Jens Friis Lund, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi pĂĽ Københavns Universitet.
 • 19/05: ModvĂŚkst v/ Hubert Buch-Hansen, lektor ved Institut for Organisation pĂĽ Copenhagen Business School.
 • 26/05: BĂŚredygtighedspsykologi v/ Simon Elsborg Nygaard, ph.d. i bĂŚredygtighedspsykologi, erhvervspsykolog og ekstern lektor pĂĽ Aarhus Universitet.
 • 02/06: Virksomheders rolle i omstillingen v/ Balder Johansen, forperson i Kooperativt København, og Lars Pehrsson, rĂĽdgiver og tidligere administrerende direktør i Merkur Andelsskasse.
 • 09/06: Omstillingen af vores fødevaresystemer v/ Nanna Clifforth fra MosegĂĽrden Jordbrug og Martine Seedorff fra Københavns FødevarefĂŚllesskab
 • 16/06: Grøn dannelse v/ Eskil Fundal fra Uddannelser for Fremtiden og reprĂŚsentant fra Den Grønne Friskole (navn offentliggøres senere)

Vi vil give rig mulighed for spørgsmül og diskussion, og det eneste man behøver at medbringe, er sin nysgerrighed.

Aftenskolen er i udgangspunktet "fysisk" süfremt den igangvÌrende pandemi tilllader det, ellers vil den blive rykket over i et online format. Relevante retningslinjer for f.eks afstand og mundbind, vil naturligvis blive fulgt. Der er i alt 40 fysiske pladser, süfremt restriktionerne bliver lempet.

Det er dog muligt, at melde sig til virtuelt, süfremt man f.eks. har grunde til at vÌre püpasselig, bor langt fra København eller hvis de fysiske pladser er taget. Man kan skrive i beskedfeltet ved tilmelding, hvis man ønsker at vÌre tilmeldt virtuelt. Har man pü ingen müde mulighed for at deltage alle gangene, men kun en enkelt eller to, kan man skrive til nedenstüende mail og fü tilsendt et link til den pügÌldende aften.

Vi glĂŚder os til at se jer!

NB! Ved spørgsmül og lignende, kontakt Emil Weis Brix pü email: emil@noah.dk eller tlf. 23982897.

Husk ogsü at kontakte ovenstüende, hvis man er forhindret i at komme, sü ens plads kan overgü til andre. Er man tilmeldt fysisk, men forhindret i at komme til fü af forelÌsningerne, kan man ogsü følge med virtuelt i stedet de enkelte gange.

Tilmelding

 • Aktuelle Start
 • Preview
Hvilke(n) dag(e) vil du tilmeldes?

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfÌrdig, bÌredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhÌngigt, opnü større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!