Klimatopmøde NOAH og COP15 – hvad sker der?

9. december 2009 · Kl. 12:21 Nyhed

I Bella Center har NOAH aktuelt to ting på vores dagsorden.

Underbygge vores krav om at EU kan og skal reducere udledningerne af drivhusgasser med 40 % i 2020 uden offsetting.

Kommentarer til kritik af det danske formandskabs rolle i forhandlingerne. Der er rejst alvorlig kritik i international presse og fra delegerede fra en række udviklingslande på baggrund af et lækket oplæg til forhandlingerne. Læs mere

EU reduktioner uden offsetting

Vi sørger også for at sprede budskabet fra rapporten fra SEI og Friends of the Earth Europe om, at det er teknisk og økonomisk muligt for EU at reducere udledningen af drivhusgasser med 40 % i 2020 uden at købe aflad i andre lande og uden at bruge miljøskadelige teknologier som kulkraft med CO2-lagring, atomkraft og agrobrændstoffer.

En reduktion af udledningerne på 40 % i I-landene over de næste 10 år er det, videnskabsfolkene siger, er nødvendigt for at holde temperaturstigningen på maksimalt 2 grader, som er EU's vedtagne mål.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!