Klima SOS NOAH bag massiv opbakning til dansk klimalov

7. april 2010 · Kl. 12:02 Nyhed

klimasos_logoEt ambitiøst og realistisk forslag til en dansk klimalov og mere end 10.000 postkort fra danskere, der hver især opfordrer et folketingsmedlem til at arbejde for en dansk klimalov. Det er blot to af de væsentlige ting, som NOAH Energi og Klima på det seneste har stået bag i arbejdet for en bedre klimapolitik.

En milepæl blev nået tirsdag den 6. april, da Folketinget for første gang behandlede et forslag om en klimalov i Danmark.

Enhedslisten havde fremlagt beslutningsforslaget, der – hvis det bliver gennemført – forpligter regeringen til at udarbejde et forslag til en klimalov. De øvrige oppositionspartier var under førstebehandling positive over for forslaget, mens regeringen og Dansk Folkeparti mente, der er rigeligt med klimaforpligtelser i EU-samarbejdet.

I kampagnen Klima SOS har mere end 10.000 danskere siden februar 2008 sendt personlige postkort til et folketingsmedlem efter eget valg. Postkortene er skrevet under af helt almindelige danskere, der kræver ambitiøse mål for at stoppe de menneskelige påvirkninger af vores fælles klima.

Synes du, at Danmark skal have en klimalov, kan du sende et elektronisk postkort til et medlem af Folketinget med din opfordring.

NOAH Energi og Klima har sendt sit eget forslag til alle partier i Folketinget. Det er lavet på baggrund af et udkast fra Danmarks førende professor i miljøret, dr. jur. Ellen Margrethe Basse fra Aarhus Universitet.

Klimaloven skal sætte mål for at nedbringe Danmarks udledning af drivhusgasser og bl.a. udstikke et maksimalt budget for udledningen af CO2 og andre drivhusgasser frem mod en total udfasning i 2050.

Klimaloven skal fremtidssikre den danske energiforsyning ved, at den hurtigst muligt bliver fossilfri. Den skal også sikre, at andre sektorer som transport og landbrug spiller med i en fælles indsats, og at Danmark bliver en progressiv aktør i den globale klimaindsats. 

Klima SOS

NOAH har de sidste to år stået i spidsen for kampagnen Klima SOS, der skal overbevise politikerne om at vedtage en  dansk klimalov. Klima SOS er en del af en international kampagne, The Big Ask Europe, der foregår i 16 andre EU-lande samt Japan. Foreløbig har The Big Ask ført til klimalove i Storbritannien og i Skotland. Lovforslag er på vej i parlamenterne i Ungarn og Irland.

I Danmark støttes Klima SOS af Klimabevægelsen i Danmark, Samvirkende Energi- og Miljøforeninger, Jyder Mod Overflødige Motorveje, Landsforeningen Levende Hav og OVE (Organisationen for Vedvarende Energi).

Her kan du læse mere om NOAHs beregninger for, hvordan Danmark kan reducere udledingen af drivhusgasser: Notat om reduktionsforløb og drivhusgasbudgetter i en dansk klimalov

 

Big Ask logo3

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!