Geneviève Savigny

Madsuverænitet Interview med Geneviève Savigny fra La Via Campesina

"Vi har kæmpet for at tage ordet bonde tilbage. For vi er netop ikke kun entreprenører. Vi har en forbindelse til jorden, territoriet og vores naboer".

22. august 2017 · Kl. 12:33 Nyhed

Den 3. maj afholdte NOAH, sammen med vores kolleger i Forum for Madsuverænitet, konferencen 'Landmænd, fiskere og vores mad'. Genevieve Savigny fra European Coordination Via Campesina var en af oplægsholderene, og under sit ophold i København mødte hun med Helene Chéret, redaktør for magasinet Global Økologi, for et interview.

I det seneste nummer af Global Økologi fortæller hun om hvordan hun i 20 år har kæmpet for bedre forhold for små bønder og lokale fødevaresystemer, gennem fagligt arbejde og rådgivning til EU Kommissionen.

”Vi er tvunget til at gøre noget. Landmænd presses til at give op eller udvide, producere mere og stifte større gæld. Imens forsvinder mindre gårde, og det industrielle landbrug ødelægger miljøet og forværrer forholdene for landmænd og landarbejdere, også for de mange migranter, der arbejder til en ussel løn. Og mange landmænd ønsker slet ikke den udvikling,” siger Genevieve til Global Økologi.

Læs hele interviewet på side 14 i pdf-udgaven nedenfor.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for at vi kan levere et stykke arbejde der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 15.900). Tusind tak!