Baltic Pipe
Planen for Baltic Pipe

Borgerforslag Ikke mere gas

5. maj 2020 · Kl. 12:03 Nyhed

NOAH er gået med i et borgerforslag om at stoppe Baltic Pipe. Et farvel til fossilgas er en forudsætning for at nå klimamålene.

Hvis Baltic Pipe bliver bygget, vil den have en levetid på 50 år, og derfor er byggeriet uforeneligt med Europa-Kommissionens ønske om et klimaneutralt EU i 2050. 

Vi håber, at du vil gøre os den tjeneste at skrive under og eventuelt dele med din omgangskreds. Det er altafgørende, at vi kommer godt fra start, for så får vi mere pressedækning.

Skriv under på borgerforslaget mod Baltic Pipe

Økonomer og energieksperter har kritiseret Baltic Pipe. Det er absurd at bruge så mange penge på at transportere et brændstof, som vi ønsker at udfase. De 14 milliarder kroner, som projektet koster, kan bruges langt mere fornuftigt end til at udbygge Polens fossile infrastruktur. For eksempel kan Danmark og EU hjælpe Polen med at opbygge et nyt, moderne, vedvarende energisystem.

Byggeriet af Baltic Pipe er gået i gang, men det er stadig i sin indledende fase og kan endnu stoppes til gavn for klima, miljø og naturen langs den projekterede linjeføring.

Din hjælp kan være med til at gøre forskellen. TAK!

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!