GMO Genmodificerede produkter, nej tak

10. marts 2010 · Kl. 11:48 Nyhed

Fødevarestyrelsen har netop lukket for en kort høringsperiode for tilladelse til markedsføring af produkter, der indeholder genmodificeret majs. Det var en høringsperiode med streg under kort, for NGO'er og andre interesserede fik ikke mere end knap to døgn til at reagere på høringen.

Derfor klager NOAH nu til Fødevarestyrelsen over, at de danske myndigheder igen og igen sender materiale i høring med en helt urimelig kort høringsfrist. Samtidig appellerer NOAH til den danske regering om at protestere over den korte høringsperiode og i stedet foreslå en høringsperiode på minimum en måned ved kommende høringer.

Høringen omfattede genetisk modificeret majs Bt11, Bt11xGA21 og MON89034xNK603. Alle tre høringer skete i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1829/2003. NOAH har protesteret mod at tillade brugen af alle tre produkter.

Du kan læse her :

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!