Værk: FGU Holbæk
FGU Holbæk

Udstilling FGU Holbæk skaber forbundne landskaber sammen med NOAH

13. november 2023 · Kl. 14:49 Nyhed

Hvordan underviser man på den mest frugtbare måde om komplicerede klimaspørgsmål som værdikæder, overforbrug og international solidaritet? I uge 45 har vi sammen med FGU Holbæk undersøgt, hvordan de kreative fag som billedkunst kan være en anvendelig indgang til formidling. 

Mandag d. 13. november kulminerede en uges undervisning på KREA-holdet på FGU i Holbæk med udstillingen Vi skaber land - land skaber os. Overskriften dækkede over en fernisering af værker skabt af holdets elever ud fra oplæg fra NOAH om landskaber og værdikæder med fokus på palmeolie fra Indonesien. 

Færdigt værk

På udstillingen blev forskellige landskaber vist frem, både smukke og eksperimenterende akvarelmalede landskaber af elevernes selvvalgte billeder, et fælles værk, som først på ferniseringsdagen blev afsløret var en parafrase over et afskovet område i Indonesien, samt et fælles landskab med alle de genstande, vi kan undvære. 

Eleverne arbejder i små værksteder. Her er det værkstedet 'Mig og mit landskab', hvor eleverne maler akvarel på genbrugspapir af selvvalgte landskaber.

 

Den kreative proces foregik i tre små værksteder over fire dage, hvor eleverne fik sat nogle klare rammer for deres produktioner, men også havde mulighed for at eksperimentere og komme med deres bud på løsning af opgaverne. 

Citat

Dialog på tværs af kontinenter

Som en del af forløbet modtog eleverne en videohilsen fra 17-årige Igo, som bor i den indonesiske del af Borneo, Kalimantan, hvor skoven ryddes med voldsom hast til fordel for palmeolieplantager. Igo fortalte om livet i området, og om problemerne med skovrydning og plantagedrift. 

Citat

Som afslutning på forløbet har eleverne lavet en lille hilsen til Igo. De valgte at lave et fællesbillede, hvor de former et hjerte med hænderne for at vise deres solidaritet med Igo og hans venner og deres kamp for at bevare de traditionelle skove. 

Ego og elevernes hilsen

 

Citat

Forløbet er en del af NOAHs udviklingsprojekt Creative Connections, hvor vi i samarbejde med billedkunstlærere og håndværk- og designlærere over hele Danmark udvikler og afprøver undervisningsmateriale til målgruppen 13-19-årige. 

Vi i NOAH er meget taknemmelige for KREA-elevernes gode og ambitiøse arbejde og for at lærerne på FGU i Holbæk greb chancen og inviterede os indenfor. Vi glæder os til mange flere forløb i 2023-2024.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!