Internetaktion Europa fri for gensplejsning

EU-Kommissionen vil indføre gensplejsede afgrøder i det europæiske landbrug.

6. maj 2010 · Kl. 12:41 Nyhed

Det er tid til at vise EU-Kommissionen og den danske regering, som træffer de afgørende beslutninger på området, at vi ikke vil acceptere at blive tvangsfodret med gensplejsede afgrøder, og at vi ligeledes ikke vil acceptere, at gensplejsede afgrøder spredes over hele Europa imod et stort flertal EU- borgere og landmænds vilje.

NOAH opfordrer derfor dig til at bidrage til internet aktionen "Stop the Crop". Vi lover ikke en nem sejr. Men vi er overbevist om, at hverken Kommissionen eller regeringen i sidste ende kan ignorere folkets vilje.

NOAH siger: Moratorium for godkendelser af gensplejsede afgrøder, især til dyrkning i Europa.

Hvad kan du gøre:

Kræv at regeringen holder EU-Kommissionen ansvarlig for at gøre sit hjemmearbejde om risikovurdering og de såkaldte socioøkonomiske overvejelser, samt at bede de ministre, der har ansvaret, for kategorisk at stemme imod enhver yderlig godkendelse af gensplejsede afgrøder, som Kommissionen stiller i løbet af de næste måneder. Underskriv protesten: http://www.gmo-free-regions.org/stop-the-crop-action/dk.html

Kræv at Kommissionen sætter en stopper for planlagte godkendelser og for første gang at benytte et nyt demokratisk borger instrument, som gør det muligt for en million EU-borgere at opfordre Kommissionen til at ændre kurs. Avaaz har igangsat en kampagne og de første 250,000 underskrifter er allerede indsamlet. Støt aktionen: https://secure.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!