community_power_spain

Klimalov En ny stærk dansk klimalov

5. november 2019 · Kl. 14:21 Nyhed

Konsekvenserne af, at Danmark ligesom de fleste andre lande har skubbet problemerne foran sig, lige siden Klimakonventionen blev vedtaget i 1992, viser sig nu tydeligt. Vi vil få mere end svært ved at klare bare vores egen andel af de nødvendige drivhusgasreduktioner. Nogen vil endda sige, at det er helt urealistisk. Det vil under alle omstændigheder kræve store og hurtige ændringer i vores samfund og vores måde at leve på.

Det bliver også sagt, at det ikke nytter noget, at vi gør noget i Danmark, fordi vores andel i det store perspektiv er meget lille. Men hvis alle siger det, kan vi være helt sikre på, at det går galt. Og bortset fra det er vores historiske andel af udledningerne langt over gennemsnittet, og vores udledninger per person er det også, ikke mindst når vi også indregner udledninger fra biomasse og international skibs- og luftfart.

Vi har pligt til at handle, og så arbejde for, at andre følger efter.

NOAH har lavet beregninger, der forholder sig til den ramme, som klimapolitikken i Danmark såvel som andre lande bør forholde sig til, nemlig det globale råderum for udledning af drivhusgasser. Se dem her: Reduktionsveje i klimaloven

Læs publikationen En dansk klimalov - november 2019


Denne side er blevet ændret 5. juli 2019. Publikationen Ud af klimakrisen er fjernet, da vi blev gjort opmærksom på, at den indeholdt fejlagtige forudsætninger og deraf følgende fejlagtige beregninger.

Siden er igen ændret i november 2019 med nye versioner af publikationerne.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!