dilma

Efter World Water Day Aktivist dræbt i kampen mod dæmninger

Den regionale koordinator for græsrodsorganisationen for mennesker, der er påvirket af dæmninger (MAB), i Tucuruí i Brasilien Dilma Ferreira Silva og hendes familie er blevet myrdet. Der er fortsat ingen detaljer om antallet af ofre eller årsagen til forbrydelsen.

31. marts 2019 · Kl. 14:23 Nyhed

Dilma så hendes by blive oversvømmet som følge af åbningen af dæmningen Gates. De ansvarlige for dæmningen har udvist totalt uansvarlighed og 30 år efter opførelsen af dæmningen, har Dilma og hendes lokalsamfund ikke modtaget nogen form for kompensation.

Dilma Ferreira overrakte i 2011 til Brasiliens tidligere præsident Dilma Rousseff et dokument fra MAB, som krævede en national politik med rettigheder for dem, der bliver ramt af konsekvenserne af dæmninger med særlig vægt på de kvinder, der bliver ramt.

”Det, der giver os styrken er bevægelsen og kampen om, at andre ikke skal lide, som vi andre”, forklarede Dilma Ferreira, i et interview til Amazonia Portal, da hun blev spurgt ind til grunden til at være en del af MAB. Interviewet skete i anledningen af kampen i Brasilia MAB kvindernes nationale møde tilbage i 2011.

Ifølge de foreliggende oplysninger blev miljøaktivisten Dilma Ferreira dræbt sammen med sin mand og andre familiemedlemmer. Dette er endnu et trist øjeblik for historien om dem, der er ramt af dæmningernes konsekvenser. Vi forlanger af myndighederne, at denne forbrydelse skal undersøges, og at der implementeres sikkerhedsforanstaltninger for dem, der er ramt af dæmninger i Brasilien.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!