Systemforandring

USA valg Ulighed er problemet - global solidaritet er løsningen

9. november 2016 · Kl. 13:34 Nyhed

Verden er vågnet op til et chok i form af Donald Trump som USA's næste præsident. Men at højrepopulisme igen vinder over elitær neoliberalisme, er ikke en overraskelse. 

Trump er dårlig nyt for klimaet, miljøet og en verden hvor alle burde have lige adgang til ressourcerne. Men hans støtter og politik er en modreaktion mod politikker, som har ført til national og global ulighed, udemokratiske strukturer og rovdrift på de fælles ressourcer. Ud af dette er opstået racisme, et ønske om at lukke sig for omverden og en fornægtelse af viden, såsom anerkendelse af klimaforandringerne.   

I stedet må den neoliberale globaliserings mangler anerkendes og vi må skabe et alternativ til højrepopulismen såvel som den elitære neoliberalisme. NOAH kæmper fortsat for global solidaritet i en verden baseret på lige og demokratisk adgang til ressourcer og vi er ikke tvivl om at vi kan komme derhen ved at skabe mangfoldige bevægelser, der kender deres rettigheder.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!