Kommuner, byer og regioner i Østrig, Frankrig, Spanien, Belgien og Tyskland har allerede erklæret sig som TTIP- og CETA-fri zoner og opfordrer deres regeringer og EU-parlamentsmedlemmer til at sige nej til TTIP og CETA.

I NOAH ønsker vi også, at de lokale myndigheder i Danmark tager stilling til TTIP. Du kan finde et beslutningforslag til kommunerne her.

Alle lokalsamfund er forskellige. Måske er du heldig, at du hurtigt finder et medlem af byrådet, der vil være med til at gøre din kommune til TTIP-fri zone. Og måske får I nemt overbevist et flertal til at bakke op om beslutningsforslaget. Men det kan også være, det er mere op ad bakke.

Uanset hvad, så husk, at dit arbejde for at gøre din kommune til TTIP- og CETA-fri zone er med til at oplyse embedsmænd og lokalbefolkningen om aftalerne – og det er vigtigt!

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til Nanna fra NOAH, hvis du har brug for hjælp (nanna@noah.dk, 35 36 12 12).

6 gode råd

  1. Opsøg et medlem af byrådet, som du tror vil være villig til at samarbejde med dig og som kan hjælpe dig med at udvikle en strategi for at nå andre byrådsmedlemmer. Prøv dig frem – alle lokalsamfund (og alle politikere!) er forskellige.
  2. Skriv læserbreve og og pressemeddelelser til de lokale medier om TTIP og CETA og hvordan det vil skade lokalsamfundet. Prøv at holde en personlig kontakt til de lokale journalister.
  3. Lav individuelle aftaler med byrådsmedlemmer, hvor du kan briefe dem og besvare deres spørgsmål. Sørg for at mødes med dem, før beslutningsforslaget kommer til afstemning, så du er sikker på, at de forstår emnet.
  4. Forsøg at opbygge en koalition af lokale fagforeninger, virksomheder og andre foreninger. Sørg for at de lokale virksomheder først hører fra dig, og ikke fra TTIP- og CETA-tilhængere som Dansk Industri.
  5. Når beslutningsforslaget går igennem, så klap dig selv på skulderen og afhold en pressekonference med centrale medlemmer fra din koalition og de byrådsmedlemmer der har støttet op om dit arbejde.
  6. Skriv et taksigelsesbrev til alle dem, der hjalp dig på vej og giv os besked, så snart beslutningsforslaget er vedtaget! Send også gerne en beretning til nanna@noah.dk, så vi kan lægge historien online på noah.dk og så andre kan bruge det i deres kampagner.