Journey to the Safest Place on Earth

3. november 2014 · Kl. 20:00 Pressemeddelelse

CPH:DOX viser filmene Journey to the Safest Place on Earth og Substanz

Hvor skal vi anbringe verdens farligste affald? Over de sidste 60 år er der blevet dannet mere end 350.000 tons dødelig, højradioaktivt atomaffald over hele verden. Det kan tage flere tusinde år, før det igen bliver uskadeligt, og derfor skal det placeres et sted, hvor det hverken kan skade mennesker eller miljø. Charles McCombie, førende ekspert med mere end 40 års erfaring inden for feltet, tager instruktøren Edgar Hagen med ud på en rejse for at finde det sikreste sted på jorden. Atomaffaldet skal begraves i et stabilt miljø, hvor det ikke vil blive påvirket af jordskælv, vulkanudbrud, krige og katastrofer – og hvor det kan ligge langt ind i en fremtid, som vi dybest set ikke ved noget om. I jagten på at finde et egnet sted møder de atomfysikere, miljøaktivister, politikere, geologer og naboer til de nuværende steder, hvor det giftige atomaffald opbevares. En film, der minder os om de langsigtede perspektiver ved en kortsigtet løsning – og om hvor afgørende det er at tage stilling til problemerne, før de opstår. Som forfilm vises Sebastian Mez’s kortfilm ‘Substanz’ (14 min.), der er optaget i Fukushima.

Filmene præsenteres i samarbejde med NOAHs Urangruppe.

Der er 3 forevisninger:

Nordisk Film Palads

06/11, 19.00

Køb billet

Cinemateket

Mød instruktøren Edgar Hagen d. 11/11 i Cinemateket i samtale om atomaffald med Michael Madsen (‘Into Eternity’). Morten Grønborg (Scenario) modererer.

11/11, 17.00

Køb billet

Empire Bio

16/11, 12.30

Køb billet

LYT TIL ET RADIOINTERVIEW med Michael Madsen, instruktøren af dokumentarfilmen INTO ETERNITY om det finske atomaffaldsdepot i Onkalo.

Interviewer er dr. Helen Caldicott (Australien), som var hovedtaler ved de to konferencer i marts 2014 i Nuuk og København arrangeret af grønlandske Avataq, Det Økologiske Råd, VedvarendeEnergi og NOAH.

NOAHs Forlag har udgivet en rapport i anledning af de danske planer om deponering af det radioaktive affald fra Risø:

Atomaffaldsdeponering i etisk perspektiv

Læs også her http://noah.dk/atomaffald-og-etik-pressemeddelelse/

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!