Landbrug

Reform på vej Hvordan får vi et grønt og retfærdigt landbrug?

NOAH og Frie Bønder – Levende Land har i løbet af efteråret sat fokus på, hvordan EU’s landbrugspolitik kan blive grøn og retfærdig, hvilket kulminerede i en konference, som vi afviklede på Christiansborg den 7. december 2017. Vi har også afholdt workshops og åbent hus med landmænd og udarbejdet to publikationer, for at analysere årsager til landbrugets problemer og komme med løsningsforslag og anbefalinger, som vi mener er relevante i forhold til den forstående reform

29. januar 2018 · Kl. 10:16 Nyhed

Europa-Kommissionen har fremlagt et udspil til reform og dette forår påbegyndes forhandlinger til fremtidens landbrugspolitik. Vi mener, at udspillet er uambitiøst og har en lang række anbefalinger til ændringer af landbrugspolitikken.

Læs vores analyse, løsningsforslag og anbefalinger i vores nye publikation ”En grøn og retfærdig madpolitik”. Her sætter vi fokus på grønne mål for landbruget og en reform af EU’s landbrugspolitik, som skaber retfærdige levevilkår nu og i fremtiden. Der er brug for en model, der ser landbruget i et større system – en madpolitik, der både tager hensyn til produktion og forbrug, sundhed for dyr og mennesker, sociale rettigheder og miljøet. Få et kort overblik ved at tage et kig på vores folder ”Visioner for en ny landbrugspolitik”.

Læs desuden nærmere om vores konference, workshoppene og åbent hus her. Hold øje med vores kommende nyhed, hvor du kan læse nærmere om diskussionerne ved workshoppen og åbent hus.

Se billeder og power points fra konferencen nedenfor:

Projektet er støttet af:

Europanævnets logo

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!